ANNONSØRINNHOLD
Norgesmesteren vil ha riktig arbeidstøy

Norgesmesteren vil ha riktig arbeidstøy

25-09-2018 1:21:28

Didrik Hauge fra rørleggerfirmaet Chr. M. Vestrheim ble norgesmester i rørfag under yrkes-NM 2017. Han er født og oppvokst i Bergen som rørleggersønn, og stiller høye krav til verktøyet og arbeidsklærne for å gjøre jobben enklere.

– Jeg husker spesielt en gang jeg var med min far på arbeidsplassen og tenkte at det så ut som en veldig slitsom og krevende jobb. Det var ingen selvfølge at jeg skulle bli rørlegger da, forteller Hauge.

Likevel er han svært fornøyd med å følge i sin fars fotspor, og mener de mest krevende arbeidsoppgavene kan forenkles gjennom godt verktøy og riktig arbeidstøy.

Hvilke egenskaper vektlegges?

Ann Marie Kjersem er produktspesialist hos Snickers Workwear som distribueres av VVS-bransjens største grossist, Brødrene Dahl. Hun mener det er flere egenskaper som bør vektlegges når man går til innkjøp av rørleggerbukser. Hva slags jobb skal du gjøre? Jobber man på knærne? Må du ha en bukse med mye bevegelighet? Skal du jobbe på byggeplass? Er det krav til synlighet?

– Buksen skal ha slitasjemotstand, ekstra forsterkninger på knær og ben, og materiale som gir god bevegelighet. Den bør også ha brede hylsterlommer og ikke minst rom til knebeskyttere. Andre egenskaper som spiller en rolle er passform med riktig benlengde og at en trives å gå med arbeidsbuksen. Det er tross alt den buksa en bruker mest i løpet av uken, fortsetter Kjersem.

Didrik beskriver sin profesjonelle klesstil som komfortabel, men at utseende og knebeskyttelse er noe han prioriterer i høyeste grad. Fra Snickers Workwears sortiment har han valgt 6902 FlexiWork-modellen på grunn av kneputene og stretch-materialet.

Helse, miljø og sikkerhet

I følge Statens Arbeidsmiljøinstitutt er diagnoser knyttet til muskel- og skjelettsmerter årsak til mer enn 40 prosent av alle sykmeldinger i Norge.

– I rørleggerbransjen er dette skader som kan forebygges gjennom grundig opplæring og kurs, nye hjelpemidler og ikke minst riktig arbeidstøy, forklarer Ann Marie Kjersem.

Produsenten Snickers Workwear samarbeider tett med de beste laboratoriene i Europa for å kvalitetssikre arbeidstøy. Det blir også gjennomført tester med krevende og hardtarbeidende fagfolk som virkelig setter prototypeplaggene og ny design på prøve.

Design og passform

Snickers Workwears arbeidsbukse 6902 FlexiWork er lett og kommer med høyteknologisk body-mapped design for ekstrem arbeidskomfort og fleksibilitet. Dette bidrar til en god passform. Cordura® forsterkninger og en rekke lommer gir utmerket bevegelsesfrihet og funksjonalitet. Du finner arbeidsbuksene hos din nærmeste Brødrene Dahl-butikk.

– Arbeidsbuksen sitter som et skudd, men jeg har fortsatt full bevegelighet, knebeskyttelse og god ventilasjon. Jeg vil si at jeg føler meg bra, avslutter en fornøyd Didrik Hauge.