ANNONSØRINNHOLD

Arbeidstøybransjens nye oppfinnelser

12-10-2018 3:35:47

Siden 1975 har Snickers Workwear jobbet for å utvikle markedets beste arbeidstøy. Slagordet har imidlertid gått fra “Fighting for better workwear” til “Inventing Workwear” som passer bedre til dagens bruk av ny teknologi for å gjøre arbeidstøyet enda bedre.

I høst lanseres et komplett stretchsett for høsten/vinteren 2018 som vil bli tilgjengelig hos alle servicesentrene til Brødrene Dahl. Med over ti års erfaring med Snickers Workwear har VVS-grossisten det perfekte valget for deg som arbeider utendørs og ønsker maksimal bevegelsesfrihet.

Hybridplagg for bedre ytelse

De nye produktene 6940 FlexiWork+, Stretch Arbeidsbukse med hylsterlommer og 1940 FlexiWork, Stretch jakke er laget med fireveis stretch for maksimal fleksibilitet i alle retninger.

– Ved å kombinere forskjellige materialer i plaggene har vi maksimert de beste egenskapene til hvert enkelt stoff. Vårt nye sett med arbeidsklær følger kroppens bevegelser slik at du får bedre bevegelsesfrihet, forklarer Tobias Rantzén, Assortment Manager hos Snickers Workwear.

Schoeller® softshell fireveis stretch gjør plagget vindtett og komfortabelt. For god slitestyrke har armene og knærne Armortex® kevlar-forsterkninger, og nederst på beina finnes trelags Cordura® som beskytter mot vann.

Holder varmen i vinter

Snickers Workwear nylig har tatt i bruk er 37,5® teknologi. Dette er aktive partikler som er vevd inn i materialet og fanger opp og frigjør fuktighet. Partiklene øker fibrenes overflateareal med 800% og fjerner også fuktighet i motsetning til andre teknologier. Ved å aktivt reagere på kroppsvarme, bruker partiklene infrarødt lys fra kroppen til å øke fukttransporten og fremskynde omdannelsen fra væske til damp, noe som øker tørkehastigheten.

– Det er slett ikke så vanskelig å kle seg varmt når det er kaldt. Men å kle seg riktig når du jobber under kalde forhold, krever mer omtanke. Hardt og intensivt arbeid medfører ofte svette. Når tempoet avtar, avkjøles imidlertid svetten og du ender opp med å bli kald, fortsetter Rantzén.

37,5 teknologien baserer seg på at jo varmere brukeren blir, desto sterkere blir drivkraften som fjerner fukten – og desto mer komfortabel blir plagget.

Ta vare på knærne dine!

– “Jeg skal bare” er et uttrykk vi bruker ofte og arbeidsplasser har flere ulykker fordi vi “bare skulle noe”. Med enkle grep, som for eksempel kneputer, kan vi forebygge skader i fremtiden, sier Rantzén.

I dag er det mange flere enn tidligere som bruker kneputer fordi HMS-kravene er strengere og kneputene bedre. Det har vært en stor utvikling av verneprodukter og med en god knepute fordeles trykket på 20-30 ganger så stor overflate. I tillegg til at det er mer komfortabelt å arbeide med kneputer, reduseres også risikoen for muskel- og skjelettplager.

–  Velg type knepute etter hvor mye du arbeider på knærne. Det er veldig viktig at du har riktig størrelse på buksene, slik at kneputene sitter på riktig sted for optimal beskyttelse, fortsetter Rantzén.

Kvalitet og komfort

Snickers Workwear FlexiWork har en optimal kombinasjon av fleksibilitet og arbeidskomfort. Kroppsnær design og lett, ventilerende elastisk materiale sørger for utmerket bevegelsesfrihet.

– Det er detaljene som teller, men slitestyrke skal ikke gå på kompromiss av komfort. Med Cordura® forsterkninger på de rette stedene får du en arbeidsbukse som tåler mye uten å stjele bevegeligheten din på jobb, sier Rantzén.

Han understreker også at størrelse og plassering på de ulike lommene er viktig å legge merke til hvis man skal finne nye arbeidsbukser.

– Ved hjelp av stretch kan vi sy klær med smalere passform. Det gjør at de ser bedre ut, samtidig som det reduserer risikoen for at klærne setter seg fast i maskiner. Vi strekker grensene for arbeidsklærbransjen, og vi leverer enda mer komfortable arbeidsklær. Stretch har definitivt kommet for å bli, avslutter Rantzén.

Kom på stand D03-22 på VVS-dagene, her får du se utvalgte produkter fra Snickers Workwear og ta en prat med arbeidstøy-ekspertene fra Brødrene Dahl.