loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
6. OG 7. MARS: Varmepumpekonferansen 2018 får utskifting av oljefyrene som et sentralt tema. Bildet er fra fjorårets samling.
6. OG 7. MARS: Varmepumpekonferansen 2018 får utskifting av oljefyrene som et sentralt tema. Bildet er fra fjorårets konferanse

Slik lykkes du med varmepumper

/ 2018-02-23 10:10:26

Hvordan få tusenvis av boligeiere til å velge varmepumpe? Det blir et av hovedtemaene på Varmepumpekonferansen 2018.

– Det er under to år til fossil fyringsolje blir forbudt. Likevel sitter tusenvis av boligeiere med oljefyr på gjerdet. Hvordan få dem til å velge varmepumpe? Dette er et av hovedtemaene på årets konferanse, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening.

To dager

Norsk Varmepumpeforening arrangerer 6. – 7. mars Varmepumpekonferansen 2018 i samarbeid med Rørentreprenørene Norge, Norsk Fjernvarme og VVS-foreningen.
ÅPNER KONFERANSEN: Ole André Sivertsen skal åpne konferansen med #mislykka - tt foredrag om hvorfor vi er så redde for å gjøre feil og hvorfor vi ikke bør være det. Sivertsen er kjent fra Robinsonekspedisjonen, Newton og NRK serien «Fylla».ÅPNER KONFERANSEN: Ole André Sivertsen skal åpne konferansen med #mislykka – tt foredrag om hvorfor vi er så redde for å gjøre feil og hvorfor vi ikke bør være det. Sivertsen er kjent fra Robinsonekspedisjonen, Newton og NRK serien «Fylla».

Konferansen tar opp de viktigste temaene som varmepumpebransjen står overfor, der dag 1 gir deg aktuelle foredrag om hva som vil påvirke utviklingen for varmepumper og vannbåren varme de kommende årene.

– På dag 2 har vi delt opp i en seksjon mot boliger og en mot større energisystemer. De fleste importørene vil være til stede, så her har du mulighet til å knytte nye kontakter, poengterer Hagemoen.

Håper på flere rørleggere

En rekke praktisk rettede innlegg handler om hvordan du sikrer gode anlegg både i nye boliger og ved utfasing av oljefyr.

– Markedet for varmepumper og vannbåren varme er kjempestort både i store og små bygg. Likevel ser vi at dette potensialet ikke blir tatt ut. En av grunnene er at det ikke er nok spesialister som vet hvordan de selger inn og installerer gode og kostnadseffektive løsninger for kundene, fortsetter Hagemoen.

I sum mener han programmet er relevant for dem som jobber med varmepumper til oppvarming og kjøling i bygg.

– Benytt sjansen nå

Varmepumpekonferansen i år kommer på akkurat rett tidspunkt for alle rørleggere som jobber eller har planer om å jobbe med varmepumper og utfasing av oljefyringsanlegg. Det mener fagsjef Eli Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge.

– Jeg er overrasket over at ikke flere rørleggerbedrifter virkelig benytter den muligheten forbudet mot fossil oppvarming gir til å sikre bedriften økt oppdragsmengde og å utvikle kompetansen i egen bedrift, sier Eide.

Ifølge fagsjefen opplever mange forbrukere som søker råd om alternativer til oljefyr at mange bedrifter viser halvhjertet interesse for denne typen oppdrag.

– Den avventende innstillingen hos en del bedrifter kan jo skyldes at man føler at kompetansen ikke er god nok. Så benytt muligheten til å lære mer, oppfordrer Eide.

For bransjen sin del håper hun at de som tar på seg oppdragene med å bytte oljefyr med varmepumpe er de som vet hva de holder på med – og at de andre som ikke har god nok kompetanse overlater oppdragene til de som kan det.

– Jeg håper virkelig rørbransjen er våken nå og stiller mannsterke opp på hele eller deler av varmepumpekonferansen 6. og 7. mars, oppfordrer Eide.

Halv pris for kvinner

– For å vise at vi setter pris på alle de dyktige kvinnene i varmepumpebransjen, kan de i år delta for halv pris. Vi håper mange kvinner vil benytte seg av muligheten til å øke kompetansen på varmepumper og melder seg på som aldri før, sier Hagemoen.

Ingeborg Nettverket til kvinnene i Rørbransjen har blitt oppfordret til å ønske seg mer kunnskap om varmepumper for å sikre sin bedrift mer kompetanse.

– Det har blitt tatt godt imot at Novap også setter fokus på å løfte frem jentene i denne mannsdominerte bransjen, sier Eide.

Praktisk om programmet

På dag 1 er programmet felles for alle deltakere med utstillingstorg, festmiddag og utdeling av årets varmepumpepriser. Dag 2 blir mer praktisk rettet med parallellsesjoner for bolig og næringsbygg etter lunsj. Konferansen arrangeres på Quality Hotel Expo, Fornebu.

Aktuelle temaer:

  • Utfasing av fossil oljefyring – slik får du kundene til å ta valget
  • Varmepumper i nye boliger
  • Energisentraler og Urban Energi
  • Vannbåren varme – hva koster det egentlig?
  • Kjøling i nye boliger
  • Nye effekttariffer – hvordan påvirker dette valg av varmepumper?
  • Hvor mye nett er rett? – Energifleksibilitet og smart energibruk
  • Statistikk og markedstrender
  • Utdeling av årets varmepumpepriser

 

Hele programmet finner du på varmepumpekonferansen.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse