loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VANNTETT SAMARBEID: Disse tre faggruppene ønsker et sterkere fokus på vannskader. Fra venstre: Are Skaar Nilsen, Oddgeir Tobiassen, Lars-Erik Fiskum, Tor Backe og Bjørn Grimsrud.
VANNTETT SAMARBEID: Disse tre faggruppene ønsker et sterkere fokus på vannskader. Fra venstre: Are Skaar Nilsen, Oddgeir Tobiassen, Lars-Erik Fiskum, Tor Backe og Bjørn Grimsrud.

Samarbeid for færre vannskader

/ 2018-01-17 09:46:19

Rørentreprenørene Norge, SINTEF Byggforsk og Fagrådet for våtrom skal jobbe sammen for å forebygge antall vannskader.

De tre streke faggruppene ønsker et sterkere fokus på vannskader. Rørentreprenørene Norge tok initiativet til et møte i Oslo sist uke, der partene ble enige om å gå sammen for å få bransjen til å forebygge og redusere antall vannskader i større grad enn før.

Med på møtet var også Fagrådet for våtrom.

– Vi må bli bedre på å forebygge vannskader. Statistikk taler for seg, sa Lars-Erik Fiskum hos SINTEF Byggforsk.

Skal informere bransjen

Fiskum fikk full støtte fra Tor Backe, Oddgeir Tobiassen og Are Skaar Nielsen hos Rørentreprenørene.  Også faglig leder hos Fagrådet for våtrom, Bjørn Grimsrud,  var enig.

Sistnevnte og Fiskum var svært engasjerte under møtet, og kom med flere innspill om hva som kan gjøres for å bedre situasjonen.

– Jeg er veldig positiv til at vi sammen skal finne fram til gode løsninger for bransjen. Målet må være å forebygge og få ned antall vannskader – og vi må synliggjøre oss for bransjen, sa Grimsrud.

Bransjen har i dag Vannskadekontoret som styres av forskningsleder Lars-Erik Fiskum. Det ble etablert i 1982 av forsikringsselskapene, rørbransjen og myndighetene i et håp om å forebygge vannskader.

– Det skjer helt tiden utvikling av materialer og nye tekniske installasjoner som det er viktig at hele bransjen får med seg. Vår oppgave blir også å informere bransjen om det som skjer, sier Fiskum.

Felles fortolkning

Det var enighet rundt bordet om at et årlig vannskadeseminar kan være veien å gå for å nå fram.

Tobiassen, Grimsrud og Fiskum mener den nye «sammensetningen» med Rørentreprenørene Norge, SINTEF Byggforsk og Fagrådet for våtrom vil være et godt supplement til dagens vannskadekontor.

I Sverige har bransjeorganisasjonen Säker Vatten fått forsikringsbransjen med på laget.

Her tilbys deltakerne et sertifiseringskurs innen vannskadesikkerhet, og enkelte forsikringsselskaper krever bruk av en sertifisert installatør ved innstallering dersom man skal få forsikret bygget.

– Om dette er veien å gå i Norge vet jeg ikke, men vi trenger nye virkemidler for å øke bevisstheten rundt de gode løsningene. Det aller viktigste vil være at vi får til en felles fortolkning og konkretisering av kravene i TEK, sier Grimsrud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse