loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GÅ FORAN: Nå må vi ta eierskap til fagfeltet og vise at rørbransjen leder an på varmemarkedet, skriver fagsjef Energi og Miljø i RørNorge, Eli Heyerdahl Eide i en kommentar til oljefyringsforbudet.

Takk og farvel til oljefyren

/ 2017-06-15 16:40:40

Nå må rørbransjen rydde tid i kalenderen, kommenterer Eli Heyerdahl Eide, fagsjef Energi og Miljø i Rørentreprenørene Norge.

Tekst: Eli Heyerdahl Eide, fagsjef Energi og Miljø i Rørentreprenørene Norge.

Regjeringen kunngjorde 15. juni at det innføres forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger fra 2020. Forbudet gjelder boliger og næringsbygg.

Nå må rørbransjen rydde tid i kalenderen for storstilt utskiftning av oljefyringsanlegg. Hvis utskiftningshastigheten ikke tar av nå er det noe alvorlig galt. Tusenvis av oljefyringsanlegg skal fjernes, også om det er et anlegg som sjeldent brukes eller kun er til spisslast.

Nå må vi ta eierskap til fagfeltet og vise at rørbransjen leder an på varmemarkedet.

Dette er en beslutning jeg tenker mange i rørbransjen synes er unødvendig, vi ønsket oss jo egentlig å få beholde oljefyren som spisslast. Men slik er det vel å være først, så vidt jeg vet er det ikke andre land som har innført et slikt forbud.

Egentlig burde vi være litt stolte av å få være en del av dette. Om 20 år er vi sikkert overrasket over at det ikke skjedde før i 2020!

Endringsviljen i både rørbransjen og det norske folk er vel ikke kjent for å være stor, men gulroten her for rørbransjen er at vi kan bruke vår kompetanse til å løfte frem miljøvennlige løsninger for vannbårne varmeanlegg i mange år fremover.

Hva innebærer forbudet?

Regjeringen innfører et omfattende forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av boliger, offentlige bygg og næringsbygg fra 2020. Hytter som ikke er tilkoblet strømnettet vil få fritak. Rørentreprenørene Norge mener det er synd at ikke byggeplasser/byggtørk er tatt med i forbudet, forhåpentligvis tar Klima- og miljøminister Vidar Helgesen tak i dette og sørger for et forbud mot fossilbruk også på byggeplass i 2020.

Ett svar til “Takk og farvel til oljefyren”

  1. kjell sier:

    Husk på at mange varmeanlegg ikke bare trenger rørleggere, men også varmepumpeleverandører.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse