loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KRAV FLERE STEDER: Onninen spår en travel høst og vinter for rørleggerne fordi mange kommuner nå krever vannmåler i private husholdninger. (Foto: Onninen)
KRAV FLERE STEDER: Onninen spår en travel høst og vinter for rørleggerne fordi mange kommuner nå krever vannmåler i private husholdninger. (Foto: Onninen)

Vannmålere gir travle tider

/ 2018-11-15 10:41:39

Flere kommuner i Norge har bestemt at innen utgangen av 2018 skal alle husstander ha installert vannmåler. Onninen spår en travel høst og vinter for mange rørleggere.

– For mange av landets kommuner skal vannmålere være installert i alle husstander innen utgangen av året. Årsaken er at kommunene ønsker en bedre oversikt over bruken av naturressurser og et mer presist bilde av hvor mye vann som faktisk brukes, forteller Rune Skaugstad, rørlegger og selger i Onninen i en artikkelen på onntime.no.

Det er en gladnyhet for privatpersoner som fremover vil betale for vannet de bruker fremfor en fastpris basert på antall kvadratmeter i husstanden.

Delt ansvar for gjennomføringen

Endringen kommer fra øverste hold. En forskrift om begrensning av forurensning fra Klima- og miljødepartementet legger opp til at landets kommuner kan gå over til å måle vannforbruket.

En vannmåler registrerer hvor mange kubikk vann som går inn og ut av en husstand, og bidrar til å begrense sløsing av vann. Vannmåleren må være korrekt installert.

– Det betyr at det er sertifiserte rørleggere som må gjøre selve installasjonen. Huseierne har fått beskjed av sin kommune om hvilket tidspunkt de skal ha vannmåleren installert, og har selv ansvar for å kontakte et rørleggerfirma for å få jobben gjort, sier Skaugstad.

Det er opp til huseier om de selv eller rørleggeren henter ut vannmåleren hos kommunen. Etter at installasjonen er gjennomført, skal rørleggeren rapportere dette inn til den aktuelle kommunen.

Kan bli god butikk

Fristen for installasjon har gått ut i flere kommuner, og mange har allerede installert vannmålere.

Likevel mistenker Skaugstad at det også finnes de som ikke har tatt grep, og som utsetter det til siste liten. Dette kan bli god butikk for rørleggerne, men også ekstremt hektisk mot slutten av året.

– Rørleggere bør sjekke om dette gjelder deres kommune. Dersom det gjør det, bør man begynne å reklamere for tjenesten med en gang. Det kan være nok å formidle at man er et firma som enkelt kan installere en vannmåler på kort varsel. Dette kan føre til en jevnt over travel høst, fremfor å måtte takke nei til jobber i desember.

– Det blir et maraton-race for rørleggere, sier Skaugstad.

Han anbefaler denne fremgangsmåten:

  • Gjennomfør befaring hos kunde
  • Avtal med kunden hvem som bestiller vannmåler fra kommunen
  • Avtal med kunden hvem som henter ut vannmåleren
  • Installer vannmåleren
  • Send ferdigmelding til kommunen når vannmåleren er forskriftsmessig montert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse