loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
ÅRLIG KÅRING: Norsk Vann har siden 2003 vurdert kvaliteten vann- og avløpstjenestene i norsk kommuner. (Foto: Shutterstock)
ÅRLIG KÅRING: Norsk Vann har siden 2003 vurdert kvaliteten vann- og avløpstjenestene i norsk kommuner. (Foto: Shutterstock)

Ås kommune best på vann

/ 2018-09-03 11:43:37

Organisasjonen Norsk Vanns årlige tilstandsvurdering av vann- og avløpstjenestene i norske kommuner viser at Ås kommune er kåret var best i 2017.

Standarden på de kommunale vann- og avløpstjenestene er i en positiv utvikling.

Henger høyt

I 2017 var det 83 kommuner og 10 vann- og avløpsselskap som deltok i tilstandsvurderingen, kalt bedreVANN. Disse kommunene og selskapene sørger for vann- og avløpstjenester til ca. 3 millioner innbyggere. bedreVANNs vurderingskriterier er strengere enn statlige krav til tjenestene, så det henger høyt å oppnå kvaliteten «god standard».

– De vann- og avløpsvirksomhetene som oppnår god standard, satser også tungt på forhold som sikkerhet og bærekraft i tillegg til å innfri alle regelverkskrav til vann og avløp, forteller Toril Hofshagen, direktør i Norsk Vann.

LAST NED: Her finner du alle resultatene for 2017

Bærekraftig utvikling

Standarden på vann- og avløpstjenestene har blitt stadig bedre i de årene vannbransjen har benyttet bedreVANN til tilstandsvurdering.

Resultatene for 2017 er omtrent på samme nivå som i 2016. Årets vurdering er utvidet med resultater om virksomhetenes bærekraft i henhold til en nasjonal bærekraftstrategi som Norsk Vanns årsmøte vedtok i 2017.

–De seks kommunene med topp score for vannforsyningen i 2017 er Klepp, Gjerdrum, Ullensaker, Sørum, Nesodden og Hvaler, forteller Norsk Vanns prosjektleder Arnhild Krogh.

– Kommunene med topp score på avløpstjenesten er Ås, Rælingen, Lardal, Larvik og Mandal.

Ås kommune best

Ås kommune oppnådde den beste tjenestekvaliteten av alle deltakerne i 2017, med kvalitetsindeks 4 på avløp og 3,6 på vann, og de er derfor kåret til «Årets bedreVANN kommune 2017». Ås kan dokumentere en positiv utvikling helt siden kommunen ble med i bedreVANN i 2011, og de har satset på å utvikle en bærekraftig og kostnadseffektiv tjenesteproduksjon.

– Det er en ære å bli kåret til årets kommune, uttaler Olaug Talleraas, enhetsleder ved kommunalteknisk enhet.

–De største fokusområdene for oss er å redusere lekkasjetapet og fremmedvann i det kommunale ledningsnettet. Målet er å oppnå nullvisjonen for vannlekkasjer og fremmedvann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse