loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PASSER: Passer: Dusjtoalettene passer på alle Geberit-sisternene, forteller Fredrik Blikset.
PASSER: Passer: Dusjtoalettene passer på alle Geberit-sisternene, forteller Fredrik Blikset.

Ja, den passer på alle sisternene

Georg Mathisen / 2018-10-16 09:19:35

Ja, alle sisternene til Geberit er klare for Aquaclean. Og nei, du kan ikke blande Mapress med systemer fra andre leverandører. Her er svarene på det rørleggeren spør Geberit om.

Strøm er den store forskjellen. Dusjtoalettene fra Geberit har fått mye oppmerksomhet siden de kom på markedet. Nye produkter fører også med seg mange spørsmål.

– Når det er snakk om Aquaclean, får vi veldig mange spørsmål om hvilken ramme eller sisterne det kan brukes på; om du må ha en spesialramme. Alle Geberits sisterner er Aquaclean-klare, forteller Fredrik Blikset.

Ekstrajobben er å legge frem strøm til sisternekassa.

Mål og blanding

Blikset er teamleder for kundeservicen på Geberit-produktene, mens Marius Bowitz driver teknisk support på produktene med Ifö- og Porsgrund-merket.

– På de synlige produktene fra Porsgrund og Ifö handler det veldig mye om mål, fastslår Bowitz.

– Vi får spørsmål som: «Avløpet kommer opp der og der. Hva kan dere tilby?». Når det gjelder renovering, er det mange som ringer og bare sparrer litt ideer hvis de har gått seg fast. Da kan de sende inn en skisse, så kan vi se på det og legge frem noen muligheter, sier han.

Trinsene på dusjkabinettene er alltid et vanskelig spørsmål. Der har de samme modellene hatt forskjellige trinser, og noen ganger er det nødvendig å spørre når dusjen er fra. Klistremerket med produktinformasjon på innsiden av topprofilen er gull verdt, men ofte har kunden plukket det av.

– På Mapress-systemene våre er det veldig mange spørsmål om du kan blande systemet med systemer fra andre leverandører. Da er svaret fra Geberit helt klart nei, ettersom vi har systemgaranti, forteller Fredrik Blikset.

Her er rådene

Her er de viktigste produktrådene fra Geberit til rørleggeren:

 • Aquaclean dusjtoaletter kan monteres på alle sisternene fra Geberit.
 • Du må sørge for å legge frem strøm til sisternekassa når du monterer Aquaclean.
 • Du trenger ikke å legge frem varmtvann. Siden det går på strøm, så varmer toalettet opp vannet og bruker det samme vannet til dusjen som til sisternen.
 • Så lenge det er strøm der, går det også an å ettermontere et Aquaclean-toalett, men det er jo ikke like pent når stikkontakten er synlig på siden.
 • Mapress kan ikke blandes med systemer fra andre leverandører. Da gjelder ikke systemgarantien lenger.
 • Elforsinket Mapress og syrefast Mapress kan ikke blandes. Da blir det spenningsfeil i materialene.
 • Syrefast Mapress kan brukes mot Mapress som brukes i Nordsjøen. Det er bare å bytte ut en O-ring.
 • Hvis du lurer på hvilke kjemikalier som kan gå gjennom rørene, så ring Geberit og spør. Da får du hjelp med å finne frem i databladene. Det dukker stadig opp nye kjemikalier, så det er vanskelig å ha oversikt over alle.
 • Det er ikke alle de gamle dusjene eller alle de gamle, gulvstående toalettene fra 1970-tallet som det er mulig å få tak i reservedeler til lenger. Geberit prøver ikke å lure deg til å be kunden bytte til nytt, men noen ganger er det ikke noe annet å gjøre.
 • Hvis du trenger trinse til et bestemt dusjkabinett, så må du ofte vite ikke bare modellbetegnelsen, men også hvor gammel den er. Er klistremerket med produktinformasjon borte, så kan du få hjelp hvis du sender et bilde.
 • Et bilde er uansett ofte til god hjelp. En utløpsventil er ikke en utløpsventil for leverandøren selv om det er det for rørleggeren og sluttbrukeren.
 • Fortell gjerne sluttbrukeren at det er lurt å la produktinformasjonen sitte på.

 

GARANTI: Vær sikker på hva som passer sammen. Elforsinket og syrefast går ikke sammen, og Mapress går ikke sammen med systemer fra andre leverandører.GARANTI: Vær sikker på hva som passer sammen. Elforsinket og syrefast går ikke sammen, og Mapress går ikke sammen med systemer fra andre leverandører.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse