loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
TØFFE KARER: Et tilfeldig møte på Rema 1000 skulle vise seg å bli viktig for rørlegger Torbjørn Ausland (til høyre) og tømrer Kim André Tengs. – Vi gleder oss til fortsettelsen, sier de to blide håndverkerne.
TØFFE KARER: Et tilfeldig møte på Rema 1000 skulle vise seg å bli viktig for rørlegger Torbjørn Ausland (til høyre) og tømrer Kim André Tengs. – Vi gleder oss til fortsettelsen, sier de to blide håndverkerne.

– Tømrer og rørlegger er perfekt match

/ 2017-11-22 13:23:31

Et tilfeldig møte i en matbutikk i Oslo startet håndverkssamarbeidet mellom rørlegger Torbjørn Ausland (28) og tømrer Kim André Tengs (27).

TEKST OG FOTO: RUNE MIDTSKOGEN

– Vi har gjort en del jobber sammen, og det fungerer veldig bra. Kjemien stemte fra dag én. Rørlegger og tømrer på lag er perfekt match. Det merker vi at også kundene setter pris på, sier Torbjørn Ausland til Fagrådet for våtrom.

Fagrådet møter de blide kameratene over en kopp kaffe på Grünerløkka hvor duoen skal bygge et nytt bad som følge av en vannskade.

Skryter av våtromsnormen

Det er god stemning, og latteren sitter løst. Disse karene har det morsomt på jobb.

Torbjørn startet opp for seg selv i september, driver rørfirmaet Ausland AS og har gjennomført A-sertifikat i Byggebransjens våtromsnorm – og går på fagskolen.

Kim André har gjennomført teknisk fagskole, og drevet for seg selv et års tid under Tengs Bygg AS.

– Jeg gikk på kurs i regi av Morten Hofstad i Byggeveiledning AS, og det var veldig interessant og lærerikt. Men også skremmende å se hvor galt det går for enkelte som ikke følger «boka». Jeg er blitt veldig glad i regelverk etter at jeg startet på fagskolen, og har for lengst funnet ut at vi skal bygge bad etter byggebransjens våtromsnorm, den er et genialt verktøy, sier Torbjørn Ausland, og får bekreftende nikk fra sidemannen.

Deler overskuddet

Det var et tilfeldig møte på Rema 1000 på Ila i Oslo som gjør at karene i dag jobber sammen.

– Vi kom i prat, og så var det gjort. Vi jobber med å få på plass en trygg og god samarbeidspartner som er elektriker, så begynner brikkene å falle mer på plass. Til nå har Torbjørn og jeg delt fortjenesten på badejobbene vi har hatt. Bakgrunnen vi har gjør at vi kan gjøre det aller meste og hjelpe hverandre. Det er viktig at vi har kontroll og oversikt over det som skjer slik at jobbene blir utført på en ordentlig måte. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Kim André.

Duoen er engasjert i faget de representerer. Og i bransjen.

– Jeg håper flere i befolkningen blir mer opptatt av dokumentasjon. Vi skal gjøre kunden fornøyd, og unngå reklamasjoner. Da kan vi sove godt om natten, smiler Torbjørn Ausland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse