loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VOKSER RASKT: Daglig leder Cato Karlsen i Fagrådet for våtrom gleder seg over sterk vekst i antall godkjent bedrifter. (Foto: Monica Krogstad)
VOKSER RASKT: Daglig leder Cato Karlsen i Fagrådet for våtrom gleder seg over sterk vekst i antall godkjent bedrifter. (Foto: Monica Krogstad)

Over 100 nye våtromsbedrifter godkjent

/ 2017-12-11 12:39:14

Fagrådet for våtrom (FFV) er i vinden: Hittil i år er over 100 nye våtromsbedrifter godkjent.

Tekst: Rune Midtskogen

– Vi mottar henvendelser fra alle yrkesgrupper. I den senere tid er det mange tømrere som har tatt kontakt og søkt om å bli Godkjent våtromsbedrift. Tømreren ser behovet for å ta opp kampen med rørleggeren. Samtidig er vi glade for at mange ser på Godkjent våtromsbedrift som et kvalitetsstempel, sier daglig leder i FFV, Cato Karlsen.

I dag er det rundt 1.100 Godkjente våtromsbedrifter, og antallet er stigende. Bare så langt i år har det kommet over 100 nye. Da Cato begynte hos Fagrådet for sju år siden var antallet i underkant av 800.

LES MER: Her er lista over de godkjente våtromsbedriftene

Mer bevisste forbrukere

– Vi registrerer at forbrukeren er mer bevisst i valget av håndverker, og at kompetanse er mer etterspurt enn tidligere. Vi mottar mange henvendelser fra forbrukere som sjekker bedriftenes kompetanse. Det er gledelig. Mange av de Godkjente våtromsbedriftene er veldig bevisste på oppgavene de påtar seg. Og heldigvis: De aller fleste ønsker å levere skikkelig jobb første gangen, sier Karlsen.

For at en bedrift skal kunne søke om å bli Godkjent våtromsbedrift, må bedriften benytte faglig leder og sertifiserte fagarbeidere for våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm. Faglig leder må ha gjennomført minimum grunnmodul og modul B eller C i Byggebransjens våtromsnorm.

Viktig for markedet

De fleste søknader kommer som følge av at markedet etterspør kompetansen. Andre kommer som følge av at bedriften ser eget behov for å få riktig kompetanse. Kurset består av 15 timer undervisning, inklusiv prosjektoppgave. Kurset avsluttes med en eksamen.

– Mange går B-kurs (faglig lederkurs) for å bli Godkjent våtromsbedrift. Det er stor bevissthet og pågang for å gjennomføre B-kurs, og markedet etterspør kompetansen. Systemet rundt våtromsnormen gir en reell kompetanseheving for de fleste. Bedrifter blir gjennom B-kurset bevisst på alle oppgaver som berøres gjennom et våtromprosjekt, sier Cato Karlsen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse