loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
TRENGER ENDA BEDRE ELBILER: – Vi håper bilbransjen vil lytte til rørbransjen og utvikle elbiler som egner seg enda bedre i arbeidshverdagen, sier Eli Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge.
TRENGER ENDA BEDRE ELBILER: – Vi håper bilbransjen vil lytte til rørbransjen og utvikle elbiler som egner seg enda bedre i arbeidshverdagen, sier Eli Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge.

Seks av ti rørbedrifter vil ha elbil

/ 2018-10-11 10:40:03

Nesten seks av ti bedrifter tilknyttet Rørentreprenørene Norge vurderer det som svært sannsynlig eller sannsynlig at deres neste firmabil blir en elbil.

Det viser en spørreundersøkelse Rørentreprenørene Norge nylig har gjennomført blant sine medlemsvirksomheter. 160 har svart på undersøkelsen, og de representerer hver sin rørleggerbedrift.

Ved utgangen av september meldte Opplysningsrådet for Veitrafikk at det ble satt verdensrekord i salg av elbiler i Norge. Ny elbiler hadde da en markedsandel på 45,3 prosent.

Proffmarkedet kommer etter

Nå ser det ut til at proffmarkedet gjerne vil følge etter personbilmarkedet. Men Rørentreprenørenes undersøkelse viser også at det er visse forhold som hemmer overgangen til elbil. Foreløpig er det hovedsakelig tre ulemper som trekkes fram som begrensende og som hemmer utskiftningstakten av bensin og dieselbiler.

  • Elbilene har for lav rekkevidde
  • Lademulighetene er ikke tilgjengelige nok
  • Bilutvalget er foreløpig for snevert

 

– Rørbransjen gir tydelige signaler om at den er klar for mer miljøvennlige alternativer. Dette er en yrkesgruppe som er helt avhengig av bil for å utføre yrket sitt, og virksomhetene i bransjen står for et betydelig innkjøp av både person- og varebiler. Vi håper derfor at bilbransjen vil lytte til rørbransjen spesielt og håndverksbransjens mer generelt og utvikle biler som egner seg enda bedre i arbeidshverdagen, sier fagsjef energi og miljø Eli Hermine Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge.

Få med mange elbiler

Foreløpig er det få rørleggervirksomheter som har en stor andel elbiler. Oppsummert fordeler bildet seg slik blant de 160 bedriftene som har svart:

  • 75 % av bediftene har ingen elbiler som firmabil
  • Blant bedriftene som har firmabiler, er fordelingen slik: 10 % hos 16 % av bedriftene,
    20 % hos 5 % av bedriftene, og 30-40 % hos 3 % av bedriftene, og 50 % hos 1 % av bedriftene.

 

Lavere avgifter drivkraften

Den største driveren for å bytte til elbiler er lavere avgifter. Hele 88 prosent trekker fram dette som en fordel ved elbil som firmabil. Men også rimelig drift og gunstige rammebetingelser seiler opp som faktorer som vektlegges.

Gratis parkering og lave vedlikeholdskostnader og mulighet for å kjøre i kollektivfelt framheves også, men av færre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse