loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Heidenreich, Grohe
FORSVARER SAMARBEIDET: Grohes Norges-sjef Ole-Christian Mork (innfelt) forsvarer samarbeidet med Megaflis. (Skjermdump fra Grohes Facebook-side)

Grohe-sjefen: – Vi er der kundene er

Arne Kongsnes / 2018-04-24 13:07:48

Rørleggere reagerer på Grohe Truck Tours tette samarbeid med Megaflis. – Vi må være der kundene er, svarer Grohe-sjef Ole-Christian Mork.

I forrige uke var Grohes trailer på farten og besøkte Megaflis på Kløfta, Hamar, Billingstad og Mjøndalen.

Både Grohe og Megaflis har markedsført samarbeidet på sine Facebook-sider, et samarbeid som også er blitt diskutert i Facebook-forumet Norges Rørleggere (krever medlemskap for å lese).

Megaflis er omstridt i bransjen, ikke minst etter det ble kjent at selskapet selger produkter billigere enn hva rørleggeren kan kjøpe det for hos grossist.

«Verden er i endring»

Ole-Christian Mork er Grohes landsjef i Norge. Han tar seg ikke nær av kritikken:

– Forholdet mellom grossistleddet og andre salgskanaler er noe vi diskuterer nærmest daglig, både internt og eksternt. Verden er i endring. Bare se på Danmark. Der hadde man den samme diskusjonen for fem år siden. Nå opplever rørleggeren i Danmark oftere og oftere at forbrukerne selv har kjøpt produktet de skal installere i butikk eller på nettet. Forbrukerne vil selv bestemme og tar selv regien. Danske rørleggere har derfor blitt bedre på å selge sin ekspertise som fagmenn, i stedet for å tjene penger på produkt. Budskapet vårt er at Grohe tror på forbrukerens kraft og rørleggerens ekspertise.

Mork understreker samtidig at Grohe er svært opptatt av at det er fagfolk, i denne sammenhengen altså rørleggere, som skal montere produktene.

Felles prisstruktur

Grohe er også representert hos grossistene.

– Grossistene er en kjempebra logistikkpartner for oss og vi skal være til stede også der, sier Mork.

Han understreker at det er Grohe i Danmark som har utarbeidet opplegget med Truck Tour og inngått avtalene med Megaflis.

– Grohe har en felles europeisk struktur på vareutvalg og pris, det er ikke noe vi i Norge bestemmer, forklarer Mork.

Grohe-sjefen ønsker en åpen dialog med rørleggerne om utviklingen i bransjen, der en økende andel av omsetningen til leverandørene går utenom grossistleddet.

Ett svar til “Grohe-sjefen: – Vi er der kundene er”

  1. Arve Antonsen sier:

    Ole Christian Mork er opptatt av at det skal være fagfolk som monterer Deres produkter. Da er vel ikke Megaflis den rette arenaen og fronte produktene. Ø.Antonsen AS i Bergen kommer etter dette ikke til å montere noe som er levert fra Grohe og oppfordrer alle våre gode kollegaer i bransjen å innta samme standpunkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse