loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
REDDET: Det ble ny butikk i stedet for konkurs. Advokatforsikringen reddet firmaet til Steinar Krohn.
REDDET: Det ble ny butikk i stedet for konkurs. Advokatforsikringen reddet firmaet til Steinar Krohn.

Advokatforsikring reddet bedriften

Georg Mathisen / 2018-06-15 10:51:57

– Hadde det ikke vært for advokatforsikringen, hadde vi vært konkurs, sier Steinar Krohn. I stedet satser Krohn Rørleggerbedrift for fullt i ny butikk.

Selv mente han at han hadde nærmere to millioner kroner utestående. Byggherren var uenig og nektet å betale.

Krohn Rørleggerbedrift i Horten arbeidet med et boligprosjekt, men stoppet til slutt arbeidene.

Oppsigelser

– Bedriften trakk ansvarsretten og forlot byggeplassen. All produksjonen i firmaet var på denne byggeplassen. Dermed måtte de sende ut permitteringsvarsler. I neste omgang ledet det til frivillige oppsigelser, forklarer William Bugge.

Han er advokat i Help Forsikring. Da det ble konflikt på den såkalte Dolby-tomten i Horten, der Storgata Eiendom har bygd boliger, var det Bugge som representerte Krohn Rørleggerbedrift i både tingretten og i ankesaken i lagmannsretten.

Byggherren og rørleggerbedriften var uenige om det skulle betales for timer og materiell eller om utgangspunktet var fastpris. De var uenige om forsinkelsene, og de var uenige om hvor mye som skulle betales.

Halvannen million

– I tingretten fikk vi fullt medhold. I Agder lagmannsrett fikk Krohn tilkjent 1,3 millioner kroner pluss 200.000 i renter. Grunnen til at det ikke ble 1.850 000, som var kravet vårt, var at lagmannsretten mente at da det sto på som verst i prosjektet og byggherre var forsinket, skulle rørleggeren ha jobbet mer rasjonelt. Vi er skuffet over det, men sluttresultatet ble bra, sier Bugge.

Storgata Eiendoms advokat Helge Hjetland mener dommen i lagmannsretten er vesentlig bedre enn tingrettsdommen som han anket.

– I motsetning til tingretten har lagmannsretten fordelt ansvaret. Også lagmannsretten er etter vår oppfatning snill med rørleggeren, men han har i hvert fall fått et delansvar for at det gikk så galt som det gjorde, sier Hjetland.

Han karakteriserer saken som en tradisjonell konflikt, der det er spørsmål om hva som egentlig var avtalt.

Tilbake igjen

Daglig leder Steinar Krohn har vært gjennom litt av en berg-og-dal-bane. Han måtte permittere og mistet rørleggere, men nå er han snart oppe på samme nivå som før rettssaken og har nettopp åpnet ny butikk.

– Vi ser fremover. Det er godt å være ferdig med saken, sier han.

Tidlig med forsikring

Det som berget hele bedriften, var at han tegnet forsikring. Advokatforsikring kom som et nytt tilbud til medlemmene i Rørentreprenørene Norge, og hortensbedriften ble med fra start.

– Hadde det ikke vært for den, hadde jeg ikke stått her i dag og pratet med deg, sier Krohn.

– Motparten fikk en advokatregning på rundt 700.000 kroner. Hadde vi fått en slik regning, hadde vi måttet slå oss konkurs. Jeg skjønner ikke at små bedrifter tør å la være å tegne advokatforsikring, sier Steinar Krohn.

I løpet av to år med avtale har advokatene til Help behandlet cirka 100 saker for medlemmene av Rørentreprenørene Norge.

– Det påløper en egenandel hvis saken må behandles i retten, men ellers dekker forsikringen det advokathjelpen koster, sier advokat og kommunikasjonsdirektør Dag Are Børresen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse