loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SMART LØSNING: Rørleggermester Lars-Knut Aske selger skriver avviksmelding til alle kunder som sier nei til vanntett trau under varmtvannsberederen på kjøkkenet.
SMART LØSNING: Rørleggermester Lars-Knut Aske selger skriver avviksmelding til alle kunder som sier nei til vanntett trau under varmtvannsberederen på kjøkkenet.

Selger vanntette trau med berederen

Arne Kongsnes / 2017-03-13 09:00:20

Rørleggermester Lars-Knut Aske skriver avviksmelding til alle kunder som sier nei til vanntett trau under varmtvannsberederen på kjøkkenet.

Han har sett Rørfags sak om høringssvaret fra Rørentreprenørene Norge til Tek17, den nye byggeforskriften som skal tre i kraft 1. juli i år. Rørentreprenørene foreslår vanntett trau og vannstopper når det monteres bereder i benk.

– Det er en praksis jeg har fullt i fem år allerede, sier rørleggermester og daglig leder Lars-Knut Aske i Aske Rørleggermester AS i Kristiansand.

200-300 i året

Den erfarne rørleggermesteren har de siste fem årene fått produsert de vanntette trauene hos Gyli Plast i Søgne, og han har selv investert rundt 10.000 i verktøyene som skal til for å presse akkurat dette plasttrauet.

– Jeg selger 200-300 slike i året til kunder og andre rørleggere. Vi selger også trauene direkte til berederprodusenten Oso, forteller Aske.

Skriver avviksmelding

De vanntette trauene passer i de aller fleste kjøkkenbenker. Ut til kunde tar Aske 600 kroner (eks. mva) per stykk.

– Dersom kunden ikke vil ha det, skriver vi avviksmelding, slik at kunden selv må ta ansvaret for eventuelle vannskader. Det er for øvrig ytterst sjelden kunden ikke vil ha trau, understreker Aske.

I november i fjor foreslo den nå 57 år gamle rørleggeren og prosjektlederen John Roar Råken i Larmerud Rørservice AS på Sofiemyr i Oppegård at «det må umiddelbart bli forbudt å plassere varmtvannsberedere i rom uten sluk i alle nybygg». Det var dette forslaget som var foranledningen til at Rørentreprenørene satser på at Tek17 vil inneholde krav om vanntett trau, slik at enda flere følger praksisen til Asker Rørleggermester i Kristiansand.

Norge 2016: 180 vannskader hver dag

PÅ KUNDELISTA: Oso kjøper også trau fra rørleggermesteren i Kristiansand.PÅ KUNDELISTA: Oso kjøper også trau fra rørleggermesteren i Kristiansand.

2 svar til “Selger vanntette trau med berederen”

  1. Kay Fosberg sier:

    Hva er prisen på et plasttrau til bereder?

  2. Roger Arntsen sier:

    Hei har en bereder montert på hemsen på hytta. Den står i et lite plast brett fra Ikea med en vannstopp nedi. Jeg skylle gjerne hatt et større kar med utløp i tillegg til vannstopp. Jeg lurur på hvor jeg kan finne det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse