loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KLAR TALE: Rørentreprenørene Norge og direktør for kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen støtter forsikringsbransjens krav om at det skal stilles våtromskrav til kjøkkenet.
KLAR TALE: Rørentreprenørene Norge og direktør for kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen støtter forsikringsbransjens krav om at det skal stilles våtromskrav til kjøkkenet.

Støtter våtromsromkrav for kjøkken

/ 2018-09-11 11:55:46

Rørentreprenørene ønsker forslag fra forsikringsbransjen om våtromskrav til kjøkken velkommen.

Rørentreprenørene Norge er ikke overrasket over at forsikringsbransjen vil fremme forslag om våtromskrav til kjøkken. Bransjen har lenge bekymret seg over skadeomfanget på norske kjøkken og mange registrerer at mye arbeid utføres uten at det er i henhold til regelverket, ofte utført av huseier selv eller «håndverkere» som ikke kjenner regelverket.

Samtidig er foreningen opptatt av at egen bransje må bidra til økt bevissthet blant boligeiere om at et kjøkken fullt av vanntilkoblede hvite- og brunevarer krever mer av både installasjonen og ikke minst av drift og vedlikehold.

Tett dialog nødvendig

– Bransjen må fortsette å ha en tett dialog med forsikringsselskapene, SINTEF Byggforsk og Fagrådet for våtrom – gjerne via Vannskadekontoret. Skjerpede regler vil bidra til reduksjon av skader, men det må jobbes fra flere fronter, mener direktør for kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen i Rørentreprenørene Norge.

LES MER: Flom av berederskader

Han etterlyser også klarere konsekvenser som følge av at arbeider ikke er utført i henhold til regelverket.

Ønsker tydelig avkortning

–  Gjør avkortningsreglene tydeligere og harmoniser bransjens praksis rundt utbetalinger etter skade, oppfordrer han.

Tobiassen har inntrykk av at det i dag er en del ulik praksis rundt utbetalinger.

– Noen forsikringsselskaper stiller krav til utbedring etter skade og krever at utbedring gjennomføres av kvalifisert håndverker. Andre igjen utbetaler summen uten at det man stiller krav til hvordan utbedring skjer i praksis, sier Tobiassen.

Må bevisstgjøre folk flest

Vannskader vil fortsette å oppstå selv om nye krav stilles til sikring, men sikringen kan bidra til at skadeomfanget reduseres. Det kan også økt bevissthet.

LES MER: 180 vannskader hver dag 

– Det vil alltid være noen som aldri renser sluket eller etterser slangen til oppvaskmaskinen. Men bedre og tydeligere informasjon og dokumentasjon fra rørleggeren om drift og vedlikehold kan bidra til at litt flere sjekker vanntilkoblede maskiner oftere, mener han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse