loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BLANDET RESPONS: Oddgeir Tobiassen i RørNorge gir endringene i sentral godkjenning en blandet mottakelse.
BLANDET RESPONS: Oddgeir Tobiassen i RørNorge gir endringene i sentral godkjenning en blandet mottakelse.

Her er endringene i sentral godkjenning

/ 2018-11-16 13:46:09

– Vi er svært fornøyd med at fagskoleutdanning anerkjennes i større grad, men tilsvarende skuffet over at mesterutdanning ikke er tilstrekkelig for tiltaksklasse 3, sier Oddgeir Tobiassen.

Han er direktør for kompetanse og utvikling i Rørentreprenørene Norge.

Endringene i sentral godkjenning er vedtatt, skriver Rørentreprenørene Norge på sin nettside.

LES MER: Dette er endringene i sentral godkjenning

Rørentreprenørene Norge leverte sitt høringssvar 13. september i år.

Tydelig høringssvar

– I høringssvaret var vi tydelige på at foretak med faglig ledelse med fagskoleutdanning bør kunne få innvilget sentral godkjenning innen flere funksjoner og i høyere tiltaksklasser enn tidligere, sier Tobiassen.

– Dette var i tråd med myndighetenes forslag og er nå altså vedtatt.

Mester ikke nok

– Samtidig er vi skuffet over at myndighetene ikke anerkjenner mesterutdanningen for utførelse i tiltaksklasse 3 på lik linje med fagskoleutdanningen. Vi mener at en person med mesterutdanning har tilsvarende kompetanse som en fagskoleingeniør innenfor funksjonen utførelse og vi finner det derfor naturlig at disse to utdanningsveier begge må kunne oppfylle kravene til utførelseskompetanse i tiltaksklasse 3, forutsatt åtte praktisk erfaring. I vårt høringsinnspill til endring i sentral godkjenning ga vi klart uttrykk for dette.

Overgangsordning

– Når det gjelder sistnevnte er det vedtatt en overgangsordning frem til 1. juli 2020. Vi vet at dette har vært utsatt en gang tidligere, så vi er ikke overbevist om at siste ord er sagt i denne saken, sier  Tobiassen.

Ett svar til “Her er endringene i sentral godkjenning”

  1. Når man utdanner mennesker til å tilfredsstille kravene til prosjektering i tiltaksklasse 1 og utførelse i tiltaksklasse 2 så er det vel litt underlig å mene at denne utdannelsen skal tilfredsstille krav til utførelse i tiltaksklasse 3? Jeg skal ikke mene noe om kompetansen til en utdannet mester, men hvis bransjeorganisasjonen ønsker at utdanningen skal tilfredsstille tiltaksklasse 3 så bør nok første skritt være å tilpasse læreplanen til dette…

    Referere fra læreplanen til mesterutdsnningen:

    «Faglig fordypning i rørleggerfaget skal bidra til at kandidatene får et godt grunnlag for søknadspliktig arbeid, prosjektering, utførelse og ferdigstillelse av rørleggerarbeid med nødvendig sluttdokumentasjon. Kompetansen omfatter også kjennskap til bransjens overenskomster og tariffer som grunnlag for kalkulasjon av tilbud.
    Kompetansen dekker kvalifikasjonskravene til en rørleggermester i henhold til tiltaksklasse 1 for prosjektering og tiltaksklasse 2 for utførelse og søkefunksjon, jfr. byggesaksforskriften og Plan- og bygningsloven»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse