loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
ANDRE GANG: For andre året på rad vier Bravida og Tore Bakke hele uka til HMS. I år er temaet risikovurdering. (Foto: Bravida)
ANDRE GANG: For andre året på rad vier Bravida og Tore Bakke hele uka til HMS. I år er temaet risikovurdering. (Foto: Bravida)

HMS hele uka for Bravida

/ 2018-09-10 09:09:14

I dag starter Bravidas årlige HMS-uke og årets tema er risikovurdering – noe hele bransjen kan bli bedre på.

Bygg og anlegg er blant de næringene med flest antall rapporterte arbeidsulykker og arbeidsskadedødsfall i Norge, ifølge Arbeidstilsynet.

Det er en bransje med risikofylte miljøer og arbeidsoperasjoner, og det er ingen tvil om at det er for mange ulykker – også i Bravida.

Nullvisjon

Bravida har en nullvision for yrkesskader. Gjennom systematisk HMS-arbeid er antall ulykker vesentlig redusert de siste årene.

Dette har senket H-verdien (antall arbeidsulykker med fravær per million arbeidende timer) kraftig til 3,6, som ligger godt under konsernets mål om en H-verdig på 5,5.

Bravida har bygget opp ressurser og systemer for helsefremmende og skadeforebyggende arbeid, og jobber kontinuerlig for å forbedre innsatsen, blant annet ved å planlegge arbeidet slik at det skaper trygghet og orden.

Likevel skades mange medarbeidere hvert år, og vanligst er kuttskader, elskader og fallulykker.

Store variasjoner

– Vi ser at det er store variasjoner fra byggeplass til byggeplass, og det er viktig for oss i Bravida å bygge en sunn sikkerhetskultur både på arbeidsplassene og i forretningsrelasjonene våre, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

For å utvikle sikkerhetskulturen gjennomfører Bravida nå sin årlige HMS-uke, for andre gang. HMS-uken omfatter alle medarbeidere og i løpet av uken er det satt av tid til aktiviteter og samtaler knyttet til helse, miljø og sikkerhet.

Dette vil bidra til kunnskap somselskapet kan dra nytte av gjennom hele året.

Hensikten med HMS-uka er at alle skal bli mer bevisst sin egen sikkerhet; og dermed gjøre Bravida til en sikrere arbeidsplass.

Involverer bredt

– I løpet av HMS-uka ønsker vi å involvere kunder, konkurrenter og samarbeidspartnere. Vi tror at vi har mye å lære av hverandre. Ved å dele vår kunnskap håper vi å kunne skape en bedre og tryggere bransje for alle, sier Tore Bakke.

– Bravidas målsetting fram mot 2020 er å videre redusere antall yrkesskader. Sikkerhet er vår høyeste prioritet, og ingen skal bli fysisk eller psykisk skadet på jobb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse