loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Vidar Wold i VW Consult AS er klokkeklar på at noe må gjøres for å luke bort alle feilene som blir gjort ved bygging av våtrom. Foto: Rune Midtskogen, Fagrådet for Våtrom.

FFV: Kraftig økning i klagesaker

/ 2016-05-23 09:19:40

Rørleggermester Vidar Wold ønsker meldeplikt på våtrom.

– Det blir gjort mange raske løsninger som etter min mening tyder på at TEK 10 og leverandør- og monteringsanvisninger ikke blir fulgt. Det resulterer i at produkter ikke blir brukt som de skal og at kravene ikke oppfylles, sier Wold i en pressemelding fra Fagrådet for Våtrom.

Wold er kursinstruktør i Byggebransjens våtromsnorm (BVN), og brukes ofte som sakkyndig i rettssaker. Wold gjennomfører også boligbefaringer ved eierskifte, med spesialisering på våtrom.

– Nesten ukentlig ser jeg det samme; feil utførelse av smøremembran. Det er veldig viktig at de som utfører arbeidet har forståelse for hvordan det skal gjøres og at de kan dokumentere hva som er gjort. Følg leggeanvisningen fra leverandør og dokumenter at den er fulgt ved bruk av sjekkliste og foto. Jeg ser også hyppig bruk av billige produkter med udokumenterte løsninger, sier Vidar Wold.

– Det er rart at bedrifter tar den risikoen det innebærer å kjøpe det billigste produktet på markedet for å gjøre det viktigste sjiktet på et våtrom. Mange lekkasjer kunne vært unngått ved at utførende kjenner produktene de bruker og har lest produktets bruksanvisning, sier daglig leder i Fagrådet for Våtrom (FFV), Cato Karlsen.

Mindre svart arbeid

– De fleste våtrom i dag bygges uten søknadsplikt eller meldeplikt til kommunen. Meldeplikt på våtrom må på agendaen. Dette kunne vært gjort ved å fylle ut et enkelt skjema med gårds- og bruksnummer, og en kort beskrivelse av hva som blir utført og hvem som er involvert. Vi vil da få mulighet til å registrere gjengangerne med feil utførelse. Jeg er også trygg på at vi ville fått ned bruken av svart arbeid gjennom meldeplikt, mener Wold.

Økning i klagesaker

FFV deler Wolds oppfatning av meldeplikt på våtrom.

– Vi mener det vil bidra til å sikre de seriøse bedriftenes framtid, og at dette vil redusere bruken av svart arbeid. Vi registrerer at det er en kraftig økning i antall klagesaker. Dette er en felles utfordring for bransjen som vi ikke er tjent med, sier Karlsen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse