loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NYE MULIGHETER: Vi takker alle våre lesere for året som er passert og ønsker dere lykke til i 2018! (Foto: Shutterstock)

Rørfags nyttårskavalkade

Arne Kongsnes / 2017-12-31 15:15:57

Vi ønsker våre lesere et riktig godt nyttår med denne kavalkaden over de mest leste sakene i 2017.

Her er de ti mest leste sakene i 2017:

1. Mister jobber på rør-i-rør

UTKONKURRERES: Han forteller kundene at de er nødt til å velge rør-i-rør – konkurrentene sier at reglene ikke er slik. – Dermed blir vi fort 30–50.000 kroner dyrere når vi skifter ut alle vann- og avløpsrør, forteller rørleggermester Magne Halvorsen.UTKONKURRERES: Han forteller kundene at de er nødt til å velge rør-i-rør – konkurrentene sier at reglene ikke er slik. – Dermed blir vi fort 30.000 – 50.000 kroner dyrere når vi skifter ut alle vann- og avløpsrør, forteller rørleggermester Magne Halvorsen.

Magne Halvorsen i Langesund Rør mister jobber fordi han forteller kundene at de må skifte til rør-i-rør. Jobbene går til dem som mener det ikke er noe krav om å bytte.

2. Quiz for rørleggere

HVA MYE KAN DU? Hver fredag kan du teste dine kunnskaper i vår populære Rørquiz. Lykke til!

44 utgaver av nyvinningen Rørquiz i 2017. Vi kommer tilbake i 2018 med enda mer faglige spørsmål.

PASSER PÅ: Oddvar Stensrød advarer rørleggerne: Bytter du ikke til rør-i-rør når du utbedrer et bad, kan det bli dyrt.PASSER PÅ: Oddvar Stensrød advarer rørleggerne: Bytter du ikke til rør-i-rør når du utbedrer et bad, kan det bli dyrt.

Hvis du bruker kobberrørene om igjen, risikerer du millionregning. Forsikringsselskapene varsler at rørleggeren må betale skadene hvis badet er bygd om uten nye rør.

4. Farmen-feber for lærling Camilla

I ARBEID: Rørleggerlærling Camilla Cox Barfot klargjør for gulvvarme i en enebolig på Manstad i Fredrikstad.HEIA CAMILLA! Camilla Cox Barfot deltar i TV2s Farmen. Hun er rørleggerlærling hos Engelsviken Rør AS. (Foto: TV2)

Det er Farmen-feber hos Engelsviken Rør. Alle heier på rørleggerlærling Camilla Cox Barfot. I desember besøkte vi henne også tilbake på jobb i yrket hun elsker.

5. Mercur VVS Entreprenør konkurs

KONKURS: Mercur VVS Enetreprenør er konkurs. Daglig leder Helge Henriksen er her avbildet i forbindelse med at selskapet i fjor vant en stor rammeavtale for rørleggertjenester i Oslo kommune.

Mercur VVS Entreprenør er slått konkurs. Med 20 millioner kroner i gjeld klarer ikke selskapet å dekke sine forpliktelser.

6.  – Kom til oss hvis rørleggeren nekter

KLAR TALE: Ikeas Siv Elisabeth E. Westin oppfordrer kunder som får nei fra rørleggeren til å montere Ikea-utstyr om å bestille montering direkte fra Ikea. (Foto: Ikea Norge)KLAR TALE: Ikeas Siv Elisabeth E. Westin oppfordrer kunder som får nei fra rørleggeren til å montere Ikea-utstyr om å bestille montering direkte fra Ikea. (Foto: Ikea Norge)

Noen rørleggere nekter å montere utstyr fra Ikea. Ikeas svar: – Bestill montering via oss, så er ikke dette noe problem.

7.  Nedslående tall for rør-i-rør-montasje

ØNSKER ENDRING: Takstsjef i Tryg Forsikring AS, Lars Angell, er klokkeklar på at bransjen må gå sammen for å gjøre noe med vannskadestatestikken. – Mange rørleggere vil kanskje oppleve at de får skylda for dette og det må også noen tåle, sier han.ØNSKER ENDRING: Takstsjef i Tryg Forsikring AS, Lars Angell, er klokkeklar på at bransjen må gå sammen for å gjøre noe med vannskadestatestikken. – Mange rørleggere vil kanskje oppleve at de får skylda for dette og det må også noen tåle, sier han. 

Under 31 befaringer på byggeplasser i Oslo-regionen, ble det avdekket feil og mangler på samtlige undersøkte sanitæranlegg. Forsikringsselskap roper varsku.

8. Dobler støtten til oljefyrkutt

Oljefyr

Enova vil ha fart på utskiftingen av oljefyrene. Nå kan du få 20.000 kroner hvis du skifter til en Enova-støttet varmeløsning.

9. Kald gang kostet 240.000 kroner

SI FRA: Når kunden har betonggulv i gangen og vil ha det kaldt på soverommene, blir konsekvensene store av å gjøre det «på gamlemåten». Fagsjef Eli Heyerdahl Eide (innfelt) i Rørentreprenørene mener rørleggerne må lære av denne dommen. (IllustrasjonsfotoSI FRA: Når kunden har betonggulv i gangen og vil ha det kaldt på soverommene, blir konsekvensene store av å gjøre det «på gamlemåten». Fagsjef Eli Heyerdahl Eide (innfelt) i Rørentreprenørene mener rørleggerne må lære av denne dommen. (Illustrasjonsfoto)

Rørleggeren sa ikke fra om at varmen i gangen ikke kunne styres uavhengig av varmen i soverommene. Det kostet ham 240.000 kroner.

10. Kraftig vekst for Ahlsell

OPTIMISTER: Økonomidirektør Hilde Gilen og administrerende direktør Rune Flengsrud i Ahlsell Norge smiler optimistisk. Veksten ser ut til å bli enda sterkere i 2017 enn i 2016.OPTIMISTER: Økonomidirektør Hilde Gilen og administrerende direktør Rune Flengsrud i Ahlsell Norge smiler optimistisk. Veksten ser ut til å bli enda sterkere i 2017 enn i 2016.

Grossisten Ahlsell økte omsetningen med 8 prosent i 2016. I år er målet 10 prosent. Fortsatt vekst skal også være nøkkelen til bedre inntjening.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse