loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VIKTIG DAG: 15. juni setter BNL bransjens bærekraft og attraktivitet på dagsorden.
VIKTIG DAG: 15. juni setter BNL bransjens bærekraft og attraktivitet på dagsorden.

BNL: Attraktivitet og bærekraft

/ 2018-05-25 10:10:23

Bransjens attraktivitet og bærekraft står på agendaen når Byggenæringens Landsforening (BNL) inviterer til åpent møte og generalforsamling 15. juni.

–Attraktivitet fordi vi trenger å tiltrekke oss de beste hodene og rekruttere fra hele befolkningen. Bærekraft fordi alt vi gjør må være mer bærekraftig. Vi håper dette blir en spennende dag, og at temaene fanger manges interesse, sier Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL.

Geneeralforsamlingen holdes på Grand Hotel i Oslo 15. juni. Møtet er åpent fra 09.00-12.15, deretter starter den ordinære generalforamlingen 13:00.

200.000 nye jobber

Ifølge Perspektivmeldingen vil privat sektor trenge 200.000 nye jobber de neste ti årene. Disse jobbene blir ikke vedtatt av politikerne, men blir skapt av lokale bedrifter i hele landet.

– Det er mye som skal bygges også fremover. Byggenæringen er Norges største distriktsnæring. Klarer vi å beholde denne plassen? Øystein Dørum, sjefsøkonom i NHO vil presentere noen utviklingstrekk for Norge, forteller Jon Sandnes videre.

Bærekraftig handel

I en stadig mer globalisert verden blir også kravet til å opptre bærekraftig stadig mer avgjørende.

Hva må bedriftene tenke på når de handler internasjonalt?

– Vi har invitert Initiativ for etisk handel, Statsbygg og Skaaret Landskapsarkitekter til å snakke om dette, sier Sandnes.

Trenger flere kvinner

Byggenæringen er avhengig av mangfold og å være en attraktiv arbeidsgiver for alle talentene – ikke bare menn. Hvordan skal vi få flere jenter og kvinner til å velge næringen? Og hvordan skal vi få de til å ville bli.

– Dette skal rørlegger Marie Linn Havsgaard fra  Chr. M Vestrheim dele sine tanker om. Hun er en pådriver for å samle og rekruttere kvinner i rørleggerfaget i Bergens-området. Vi har også utfordret direktør Hanne Rønneberg i Sintef,  til å dele sine tanker om dette temaet, sier Sandnes.

Her kan du melde deg på.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse