loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
MESTER: Gullet kom hem til Bergen og Didrik Hauge.
MESTER: Gullet kom hem til Bergen og Didrik Hauge.

Vest er best med rør

Georg Mathisen / 2017-10-21 17:37:24

Nok et gull til Vestrheim: Didrik Hauge sørget for bergensbedriftens andre NM-tittel på rad. Den nybakte rørleggersvennen vant med millimetermarginer.

– Jeg har aldri sett så jevn bedømming mellom nummer én og to noen gang, sier Helge Andersen. Hoveddommeren i rørlegger-NM har lang erfaring, men det er første gangen han opplever at det går så på millimeterne løs som i år.

Millimetermarginene pekte vestover igjen. I fjor vant Sander H. Waage, som samtidig avla svenneprøven etter læretiden hos Chr. M. Vestrheim. I år gjentok Didrik Hauge prestasjonen: Svennebrev og NM-gull, hårfint foran Anund Aas fra Sandsvær i Buskerud, som samtidig er ferdig med læretiden hos Strand & Teksle i Kongsberg. Tredjeplassen gikk til Tobias Bjørkmo Ellingsen fra Andenes, også han med ferskt svennebrev etter å ha gått i lære hos Rørlegger Jan Ellingsen.

Målløs mester

Mesteren selv, han var målløs etter seieren.

– Dette hadde jeg ikke trodd, innrømmer han etter at han har kommet til hektene igjen. – Jeg har hatt mange gode konkurrenter, så dette er ubegripelig.

Didrik Hauge og de fem andre finalistene har lagt en tøff uke bak seg, med svenneprøve, kronprinsbesøk og knallhard konkurranse.

Søvnløse netter

– Jeg har vært nervøs fra dag én. Det har vært en veldig tøff uke med søvnløse netter, forteller han.

TETT: Han hadde millimeterne på sin side og vant en jevn finale, Didrik Hauge hos Chr. M. Vestrheim.TETT: Han hadde millimeterne på sin side og vant en jevn finale, Didrik Hauge hos Chr. M. Vestrheim.

Mandag regner han med å være tilbake i den daglige jobben igjen og gleder seg til det. Men først blir det feiring med mor, far og samboer.

Inspirasjonen til å bli rørlegger, den kom fra familien.

– Faren min er rørlegger, så jeg fikk det inn med teskje, sier Didrik Hauge.

– Du er flinkere enn ham nå?

– Han kommer stadig med kommentarer, men jeg er nok litt mer moderne i stilen. Men han har ikke denne tittelen. Det kommer han til å få høre, ja, smiler den ferske norgesmesteren.

Roser Vestrheim

Han er full av godord om Chr. M. Vestrheim, som altså har klart å lære opp Norges beste to år på rad.

– Det er ekstremt bra samhold der, og vi får veldig god opplæring. Jeg følte at jeg ble satt pris på fra første dag da jeg begynte, sier Didrik Hauge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse