61-åringen var ferdig rørlegger i 1977, senere ble det både fagskole og ingeniørhøgskole. Etter 18 år som lærer på Sogn og Kuben videregående skole i Oslo, ble han fagskolelærer ved Fagskolen i Oslo og Akershus i 2015, med tilholdssted på Kuben yrkesarena.
Der trives han godt og er nå godt i gang med sitt fjerde skoleår der. Han er også koordinator for KEM-linja.
– I år hadde vi over 80 søkere til de 35 plassene på KEM-linja. I år har vi også to jenter, det er veldig gledelig, sier Henriksen, som også har opplevd å møte igjen elever fra videregående som studenter på Fagskolen.
Han er både imponert og stolt av studentene sine:
– De studerer to kvelder i uka og annenhver lørdag i fire år. Det er imponerende hvilken innsats de legger ned, som oftest både ved siden av full jobb og familieliv. Så er de også motiverte for å fullføre, og de er jo veldig ettertraktet i arbeidsmarkedet. Mange bedrifter som kjenner oss, henter nye ansatte her. De får jo folk med en lang praktisk yrkesbakgrunn som vil være operative fra dag en i ny jobb, forteller Henriksen.
24. mai i år vedtok Stortinget den nye fagskoleloven, som i en helt annen grad likestiller fagskolestudentene med andre studenter i høyskolesystemet.
– Det er bra at statusen heves, mange vet jo fortsatt ikke at fagskolen er en yrkesfaglig høyskole. Så er det jo viktig for studentene at de får samme rettigheter som andre.
Det betyr blant annet at alle som får vitnemål fra fagskoler etter 1. juli 2018 får studiepoeng som betegnelse for oppnådd læringsutbytte og normert studietid på vitnemålene sine.
For tidligere studenter er opprettet en egen overgangsordning. Her må du søke om å få endret vitnemålet fra fagskolepoeng til studiepoeng innen utgangen av 2020.