loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
TETT I TETT: Skoleelever fra hele Østfold var mandag på yrkesmesse på Greåker videregående skole i Sarpsborg. Der møtte de en engasjert gjeng fra Rørentreprenørenes Østfold-avdeling. (Foto: Jan Erik Røine)
TETT I TETT: Skoleelever fra hele Østfold var mandag på yrkesmesse på Greåker videregående skole i Sarpsborg. Der møtte de en engasjert gjeng fra Rørentreprenørenes Østfold-avdeling. (Foto: Jan Erik Røine)

Det årnær sæ i Østfold

Jan Erik Røine / 2018-01-23 08:08:38

God rekruttering og ivrige lærebedrifter. Det er gode tider i Østfold.

– Det er enkelt å selge inn rørleggerfaget for tiden, smiler Sverre Sandbraaten i Rørentreprenørene Norge avdeling Østfold.

Stor etterspørsel

Mandag arrangerte Østfold fylkeskommune i samarbeid med opplæringskontorene for byggfagene yrkesmesse på Greåker videregående skole for 10. klasse på ungdomstrinnet og vg1-elever.

Rørfaget var godt representert. Sverre Sandbraaten i Rørentreprenørene Norge avdeling Østfold hadde med seg et team av faglærere fra Borg videregående skole, en elev og en lærling fra GK Rør i Moss på standen hvor de viste frem verktøy, tappevannsystemer og et lite varmeanlegg.

Rundt dem sto det interesserte og litt sjenerte 16-åringer i hopetall.

– Det er stor etterspørsel etter rørleggerlærlinger i Østfold for tiden. Men vi merker også at bedriftene krever mer av lærlingene, man må gjøre det bra på skolen også. Men bedriftene er veldig positive til lærlinger, sier Sandbraaten til Rørfag.

Solide søkertall

Østfold fylkeskommune har de siste årene lagt mye tid og ressurser i å få flere til søke bygg- og anleggsteknikk. Og det har gitt resultater. Søkertallene viser en økning på 50 prosent de siste to årene.

–  Dette er et yrke for fremtiden. Og velger man å bli rørlegger så har man mange muligheter til videreutdanning. Bedriftene har også blitt veldig flinke til å informere om og legge til rette for de som ønsker å gå videre innenfor faget, roser Sandbraaten, som også skryter av rekrutteringshjelpen de får fra Rørentreprenørene Norge og opplæringskontorene.

–  Det er bare å smi mens jernet er varmt, sier Sandbraaten før han igjen blir omringet av nysgjerrige skoleelever.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse