loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FINALELAGET: En av disse fem blir årets norgesmester i rørleggerfaget: Sander Larsen (oppe til venstre), Syver Matthias Flagstad, Oliver Numme (nede til venstre), Håvard Jensen og William Korslund (midten),
FINALELAGET: En av disse fem blir årets norgesmester i rørleggerfaget: Sander Larsen (oppe til venstre), Syver Matthias Flagstad, Oliver Numme (nede til venstre), Håvard Jensen og William Korslund (midten),

NM-vinneren er en av disse

/ 2018-10-10 09:35:28

23. oktober stiller fem av Norges aller beste rørleggerlærlinger på startstreken i Yrkes-NM 2018.

Yrkes-NM arrangeres av Worldskills Norway i samarbeid med Akershus fylkeskommune og Utdanningsetaten i Oslo kommune. Over 30 fag skal konkurrere i år – det er ny rekord.

Tar også svenneprøven

Rørleggerfaget skiller seg fra de andre ved at kandidatene i tillegg til å kjempe om tittelen «Norges beste rørleggerlærling», også skal avlegge svenneprøven sin live i løpet av konkurransedagene.

De fem kandidatene er alle valgt ut fordi de har utmerket seg i lokale uttak.

– Vi gleder oss til å ta i mot kandidatene og har tro på at de vil representere rørleggerfaget på en utmerket måte. Yrkes-NM er en viktig arena for oss med tanke på rekruttering, og vi er stolte av å kunne vise frem faget vårt i en slik sammenheng, sier direktør for kompetanse og utvikling i Rørentreprenørene Norge, Oddgeir Tobiassen.

Her er kandidatene

På Rørentreprenørene Norges nettsider vil hver enkelt kandidat bli presentert frem mot NM-start. Lenkene under oppdateres etter hvert som de blir presentert.

 

PS! Oslo og omegn har reserven til NM i tilfelle noen skulle falle fra. Den plassen går til Ole Marcus Olsen fra Assemblin.

Hoveddommer under årets NM er Helge Andersen fra Rørentreprenørenes opplæringskontor Oslo & omegn. Deltakerne har allerede fått oppgaven, slik at de kan lese seg opp og planlegge gjennomføringen best mulig.

Statsministeren kommer

Årets NM finner sted på nye nye kongress- og messesenteret X Meeting Point Norway på Hellerudsletta like utenfor Oslo.

Arrangørene regner med at over 300 av landets dyktigste lærlinger og unge fagarbeidere skal kjempe om medaljer, heder og ære. I tillegg blir det spennende aktiviteter innen alle utdanningsprogrammene i videregående opplæring.

LES MER:  Didrik Hauge er regjerende mester

Statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Jan Tore Sanner skal besøke arenaen. Det samme skal Yrkesfagens år-ambassadør Marco Elsafadi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse