loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Dobbelt mester: Rørleggermester Morten Vangsøy har nå blitt rørleggermesterpappa. Torsdag fikk Jonas Vangsøy sitt mesterbrev i rørleggerfaget. Foto: Jan Erik Røine.

Mesterfamilien på Vålerenga

Jan Erik Røine / 2017-10-19 23:49:39

Rørleggermester Jonas Vangsøy (34) og pappa Morten Vangsøy (67) har jobbet sammen i en årrekke. Men det kan ta litt tid før de blir laugsbrødre.

– Jeg er kjempestolt av Jonas, men jeg har gitt litt opp å få ham inn i lauget. Han sier han ikke har tid, men det er ikke så tidkrevende da, sier Morten Vangsøy og kikker bort på sønnen, nå tredje generasjon rørleggermester i Vangsøy-familien.

– Det er veldig hyggelig i lauget og det er høyt under taket. Her har vi gode faglige diskusjoner, oppmuntrer Morten.

– Jeg kunne vært medlem bare for å være medlem, men om jeg engasjerer meg, så vil jeg gjøre det ordentlig. Det tar kanskje ikke så mye tid, men tid er det minste jeg har. Jeg kan jo ikke bli med bare fordi fatter vil det, smiler Jonas.

Les også: Tror på strykefri mesterutdanning

Lite krangling

Far og sønn Vangsøy har fulgt hverandre helt siden Jonas startet i læra hos Mercur i 2005. Noen år senere var de begge i Bergersen Vann & Varme. I 2013 startet Morten opp for seg selv på Vålerenga i Oslo. I dag er Jonas Vangsøy daglig leder og medeier i Vangsøy Rørteknikk.

– Det har vært utrolig bra hele veien. Det har hendt at vi har kjent litt på det å være far og sønn, men til å ha jobbet så tett sammen så syns jeg vi har klart oss veldig bra. Det har vært veldig lite krangling, sier Jonas Vangsøy.

Stiller alltid opp

Morten eier fortsatt en del av bedriften og stiller opp så mye han kan. Morten er engasjert i faget og ved siden av jobben i enkeltmannsforetaket han startet for litt siden, er han aktiv i både prøvenemda og klagenemnda.

– Hvis jeg trenger hjelp, så får jeg alltid hjelp av han. Og hvis vi har for mye å gjøre, så stiller han alltid opp. Han har betydd alt. Jeg håper jeg kan få lov til å jobbe med ham så lenge han er aktiv, sier yngstemann Vangsøy.

Viktig markering

Torsdag kveld var medlemmene i Oslo Rørleggerlaug samlet til seremoni og utdeling av mesterbrev til nye rørleggermestere i Oslo og omegn. Henrik Einar Grønstad, Joar Vellene, Håvard Windelstad og Jonas Vangsøy fikk overrakt hvert sitt mesterbrev av Oldermann Roy Bergersen.

Ferske mestere: F.v: Joar Vellene, Håvard Windelstad, Oldermann Roy Bergersen, Henrik Einar Grønstad og Jonas Vangsøy. Foto: Jan Erik Røine.

– Det er en begivenhet å få lov til å dele ut mesterbrev. Det er litt høytidelig og det er sånn det skal være. Og nå håper vi at vi skal klare å få rekruttert dem inn i lauget, sier Bergersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse