loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Ingeborgerne sikret ny gullpartner

Jan Erik Røine / 2019-03-11 21:19:34

Caverion ønsker å øke andelen kvinnelige medarbeidere, og som en del av dette går selskapet inn som gullpartner i kvinnenettverket Ingeborg.

– Vi ønsker å støtte det gode arbeidet som blir gjort i Ingeborg-nettverket, slik at vi kan bidra til å rekruttere flere kvinner til bransjen vår. Som en stor aktør i Norge, med 2500 ansatte, er det viktig for Caverion å vise vei her, sier administrerende direktør i Caverion, Knut Gaaserud i en uttalelse på caverion.no.

Ingeborg-nettverket er for kvinner som jobber i rørbransjen. Nettverket ønsker å vise fram kvinnelige rollemodeller og gjøre det mer attraktivt å utdanne seg innen rørfaget. Målet til nettverket å fremme rørbransjen som arbeidsplass og øke andelen kvinner i både utførende, tekniske, fagledende roller og i salg. Bransjen er en av de mest mannsdominerte i Norge, og i yrkesutdanningen er hele 96 prosent menn. I dag har Ingeborg-nettverket mer enn 500 medlemmer.

Må jobbe sammen 

Som partner i Ingeborg-nettverket støtter man arbeidet de gjør, og deltar på arrangementer i regi av nettverket. Gjennom erfaringsutveksling og kompetanseheving vil nettverket skape en møteplass der man framsnakker rørbransjen som arbeidsplass for kvinner. Som gullpartner får man også mulighet til å trekke ressurser fra nettverket inn i bedriften for å sette fokus på en bedre kjønnsbalanse.

– Som gullpartner i Ingeborg-nettverket er vi i en tett dialog med nettverket, ressurspersoner og andre partnere, og kan jobbe sammen for å sette rekruttering av kvinner i fokus. Behovet for nye fagarbeidere i årene som kommer er stort, og det er derfor viktig å øke rekrutteringen, både av kvinner og menn. I Caverion vil vi jobbe videre med dette, forteller Gaaserud.

For Caverion er målet er å øke andelen kvinner, spesielt når det gjelder fagarbeidere. I byggenæringen i Norge generelt er kvinneandelen bare to prosent på fagarbeidersiden. I Caverion bruker man de rosa t-skjortene som Ingeborg-nettverket har produsert opp, til både kvinnelige og mannlige rørleggere når de er på skolebesøk og messer hvor det jobbes med å synliggjøre kvinner i faget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse