loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
TOPP MED RØR: 25 år gamle Tonje Athina Rud Engelberg har funnet seg godt til rette i rørleggerfaget hos firmaet Arvid Hanstad AS på Stange. Daglig leder hos Arvid Hanstad AS, Henning Nilsen, har bare pent å si om det eneste rørleggerjenta i firmaet.
TOPP MED RØR: 25 år gamle Tonje Athina Rud Engelberg har funnet seg godt til rette i rørleggerfaget hos firmaet Arvid Hanstad AS på Stange. Daglig leder hos Arvid Hanstad AS, Henning Nilsen, har bare pent å si om henne.

Hun stortrives blant gutta

/ 2018-04-30 13:58:33

Rørleggerlærling Tonje Athina Rud Engelberg er eneste jente hos mannsdominerte Rørlegger Arvid Hanstad AS på Stange i Hedmark.

Av Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom 

Tonje Athina Rud Engelberg kjedet seg da hun jobbet i butikk, men da hun kom inn i rørleggerfaget skjønte 25-åringen at hun hadde funnet det rette.

I dag jobber den blide 25-åringen som rørleggerlærling hos den Godkjente våtromsbedriften Rørlegger Arvid Hanstad AS.

Satser på fast jobb

Hun har 2 ½ år igjen av læra, men har for lengst bestemt seg for at hun ønsker seg fast jobb her.

– Rørleggerfaget er supert! Her har jeg fått tillit fra første dag, og allerede prøvd meg på det aller meste. Jeg hadde hørt mye fint om firmaet, og det stemte. Det morsomste er grøfting og bunnledning, sier Tonje Athina smilende.

Fagrådet for våtrom møter 25-åringen over en kopp kaffe hos den solide hedmarksbedriften i Stange sentrum.

Rørleggerbedriften har i dag 30 ansatte – hvorav to kvinner. Tonje Athina er den eneste rørleggerdama.

– Jeg har alltid glidd godt inn sammen med gutta. Da jeg var yngre fikk jeg alltid guttevenner. Jeg har tre brødre som alle er håndverkere, så å jobbe i et mannsdominert yrke er null problem. Det rett og slett veldig bra. Her er det også et godt arbeidsmiljø, skryter hun.

– Tonje Athina klarer seg veldig bra. Hun har bein i nese, god arbeidsmoral og er interessert, sier rørleggermester og daglig leder Henning Nilsen.

Jobbet siden hun var 14

25-åringen har jobbet siden hun var 14 år. Og med tre storebrødre er hun godt vant til å måtte ta i et tak.

– Brødrene mine mente at rørlegger kunne passet godt til meg, og det hadde de rett i. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse