loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Jonas Gahr Støre på besøk hos GK Rør.
Lunsjgjest: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre ga ros til GK Rør for å være en seriøs bedrift som tar vare på sine ansatte under sin appell under sitt besøk på Gardermoen. Foto: Jan Erik Røine.

Gahr Støre: – Fagarbeidere er gull

Jan Erik Røine / 2017-04-26 22:26:11

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre besøkte GK Rør på Gardermoen Campus.

– Fagarbeidere er gullet i vårt næringsliv. Og dere som er her gjør en kjempejobb, roste Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre da han besøkte GKs rørleggere på det nye LHL-sykehuset på Gardermoen onsdag.

GK Rør er blant mange bedrifter som har fått eller vil få politikere på besøk i tiden frem til høstens stortingsvalg.

Seriøs bedrift

– Vi ble kontaktet av en av Støres medarbeidere som spurte om vi ikke kunne hjelpe dem med å finne en seriøs bedrift med egne ansatte, som følger tariffen og som driver på en skikkelig måte. Da tenkte jeg med en gang på GK Rør og tok kontakt med dem, forteller avdelingsleder Steinar Karlsen i Fellesforbundet til Rørfag.

Han benyttet anledningen til å minne om hvor viktig det er å ivareta de seriøse bedriftene som følger lover og regler i arbeidslivet.

– Jeg mener det er de som bør få jobbene. Det er de som, i motsetning til bemanningsselskapene, sørger for at vi fortsatt har fagkompetanse og lærlingplasser. Vi må unngå forslumming på byggeplassen, sier Karlsen.

Glad i fagforeningen

Administrerende direktør i GK Rør, Geir Bjørke satte tydelig pris på besøket.

– Det er hyggelig å ha påtroppende statsminister på besøk, spøkte Bjørke.

– Vi ønsker i likhet med Fellesforbundet et trygt og forutsigbart arbeidsliv. GK Rør er veldig glad i fagforeningen og vi har gode arbeidsavtaler og pensjonsordninger. Vi er ikke glad i midlertidig ansettelser. Det vi må bli flinkere til er å ikke snakke ned faget vårt. La oss heller sette oss ned sammen og finne en plattform for hvordan vi kan løfte faget, oppfordret Bjørke.

MUNTER PASSIAR:  AP-leder Jonas Gahr Støre, Steinar Karlsen, avdelingsleder i Fellesforbundet og markedssjef i GK Rør, Ole Gustav Ronten.

Tommel opp

AP-leder Jonas Gahr Støre holdt også en liten appell under møtet. Der tok han blant annet tak i rekrutteringen til yrkesfagene.

– Hadde vi hatt samme type frafall i helsesektoren så ville vi det blitt slått nasjonal alarm. Det er viktig at vi har seriøse bedrifter i byggebransjen som driver på en ordentlig måte. Det gjør det lettere for de unge å velge yrkesfag. Så, tommel opp for dere og den jobben dere gjør, sa Gahr Støre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse