loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Styringsgruppa Charter for en skadefri bygge- og anleggsnæring jobber for å få tryggere bygge- og anleggsplasser. (Foto: Statsbygg)

Mangler felles sikkerhetsopplæring

/ 2016-03-17 09:39:02

For lite opplæring er den viktigste årsaken til dødsulykker og alvorlige skader på arbeidsplasser i Norge. Minstestandard for sikkerhetsopplæring på bygge- og anleggsplasser kan bli innført.

– Vi må gjøre mer for å redusere risikoen. Alle skal komme trygt hjem fra jobb! Det sier Harald V. Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg og leder i styringsgruppa for Charter for en skadefri bygge- og anleggsnæring, i en pressemelding.

Varierende krav

– Et viktig tiltak blir å sørge for at alle som jobber på bygge- og anleggsplasser har god nok kompetanse i helse, miljø og sikkerhet, sier Nikolaisen.

I dag stilles det i varierende grad krav til sikkerhetsopplæring i BAE-næringen. En utredning gjort av Charter for en skadefri bygge- og anleggsnæring viser at det er mulig å stille krav til obligatorisk sikkerhetsopplæring.

Felles standard

Omfattende kartlegging hos byggherrer, arkitekter, prosjekterende og utførende er satt i gang slik at man får en oversikt over hva som allerede finnes av gode undervisningsopplegg. Neste skritt blir å undersøke muligheten for å etablere en felles minste standard som kan brukes av både utenlandske og norske arbeidstakere samt i utdanningen, både ved de ulike fagutdanningene og ved de akademiske institusjonene.

Kartleggingen er en oppfølging av arbeidet til et eget utvalg nedsatt av Charteret. Utvalget påpekte at BAE-næringen mangler en felles sikkerhetsopplæring.

– Alle som er involvert i bygging av veier, jernbane og bygg må bidra til at vi får en god standard på sikkerhetsopplæringen, og at den blir fulgt opp i praksis, sier Nikolaisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse