loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Markedssjef i Grohe Norge, Ole Christian Mork i aksjon. Foto: Lars Opstad.

Lover flere skikurs neste sesong

Synnøve Prytz Berset / 2016-03-07 20:15:10

Slik gikk det da en gjeng vvs-karer skulle lære klassisk skiteknikk av en Marcialonga-vinner.

Torsdag var det duket for smøre- og teknikkurs i regi av Grohe Norge, Ahlsell og Rørfag. Kurset ble ledet av Ole Christian Mork, tidligere markedssjef i Swix, nå markedssjef i Grohe Norge. Ole Christian har flere topplasseringer i nasjonale og internasjonale skirenn både som junior- og seniorløper.

Selv om han nå har en hektisk hverdag som markedssjef i Grohe, blir det fortsatt mye skigåing på hardhausen fra Lillehammer. I helgen gikk han Vasaloppet og kom i mål bare 12 minutter bak vinneren Jon Christian Dahl.

Gode smøretips

Torsdag ettermiddag ble kantinen i Ahlsells proffsenter på Brobekk i Oslo gjort om til smørebu. Der fikk deltakerne tips og råd om hvordan man smører ski og mulighet til å smøre selv under kyndig og tålmodig veiledning.

Smørekurs, VVS

Etter å ha vist og forklart deltakerne hvordan skiene skal smøres, bar det av sted opp i Nordmarka for å vise deltakerne hvordan skiene skal brukes. Der ventet en god kamerat av Ole Christian – tidligere Marcialonga-vinner, tredjemann i Tour de Ski og norgesmester – Simen Østensen.

Smørekurs, VVS

Lover flere skikurs

– Det var et par av gutta som ble litt satt ut da de så Simen, men han er en veldig hyggelig kar og ikke minst veldig flink til å lære bort. Det ble en fin kveld i løypene på Linderud og vi lærte masse, sier Rørfag-redaktør Jan Erik Røine som lover flere skikurs neste vinter.

– Dette er noe vi definitivt kommer til å gjøre igjen. Samarbeidet med Grohe Norge og Ahlsell, med salgssjef Ole-Magnus Småriseth i spissen, er noe vi skal bygge videre på og legge grunnlag for flere kurs og skiaktiviteter neste sesong.

Her er noen smarte smøretips fra Ole Christian;

1. Gjør det enkelt! Lær deg å kjenne og bruke et enkelt utvalg av en leverandør i første omgang. Det er for eksempel utrolig hvor anvendelig Blå Ekstra er.

2. Lær deg forskjellen på nysnø, gammel snø, kornete spor, isete spor og kuntsnø. Ulik snø krever ulik smøring.

3. Legg grunnvoks på skiene! Da varer festesmøring mye lenger.

4. Bruk glider på skiene, du får god glid og du får ski som gir deg gode opplevelser i mange, mange år.

5. Ikke gi opp! Du lærer noe nytt for hver gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse