loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Høyre på besøk: F.v: Lærling Jenny Wulff, daglig leder i Opplæringskontoret for rørleggerbedrifter i Vestfold, Elin Moer Brænne, Kårstein Eidem Løvaas, Svein Flåtten (begge H), daglig leder Bergljot Woll i Gran VVS og eier Georg Gran. Foto: Jan Erik Røine

Høyre støtter kampen mot kriminelle

Jan Erik Røine / 2016-03-01 10:57:16

Rørentreprenørene Norge mobiliserer mot økt arbeidslivskriminalitet i Vestfold.

Revetal: Mandag besøkte stortingsrepresentant og medlem i finanskomiteen, Høyres Svein Flåtten og Kårstein Eidem Løvaas (H) Gran VVS i Revetal. Besøket var en del av Høyres «lytteturne» hvor partiets stortingsrepresentanter og statsråder reiser rundt i landet og besøker bedrifter som forteller dem om utfordringer og problemstillinger i hverdagen.

Eier Georg Gran og daglig leder Bergljot Woll i Gran VVS fortalte stortingsrepresentantene om kampen mot arbeidslivskriminalitet og hvordan useriøse og kriminelle aktører boltrer seg i byggebransjen.

– Vi jobber med en kunde som har tapt 3 millioner fordi vedkommende brukte et polsk byggefirma til å bygge badet. Helt forferdelig. Vi brukte faktisk mye tid på å vurdere om vi i det hele tatt skulle ta jobben, fortalte de.

Gran VVS 2

Byggebransjen i Vestfold kjemper daglig mot useriøse aktører og selskaper som ikke følger loven.

– Den seriøse delen av bransjen jobber med holdningsendringer. Politiet sier selv de ikke klarer å ta tak i dette alene. Vi jobber nå med å få næringslivet til å samle seg og bidra i kampen mot arbeidslivskriminalitet, fortalte daglig leder i Opplæringskontoret for rørleggerbedrifter i Vestfold, Elin Moer Brænne.

 – Myndighetene må prioritere

Høyres stortingsrepresentanter var lydhøre og fikk mange konstruktive innspill under det knappe to timer lange møtet.

– Det er helt tydelig at bransjen gjør mye for å rydde opp, men det skal de selvsagt ikke gjøre alene. Det er viktig at myndighetene sender signaler til Arbeidstilsynet om hva de skal prioritere. Vi har de siste årene bevilget mer penger til Skatteetaten og Arbeidstilsynet, så det står ikke på ressurser. Men myndighetene må prioritere hva Arbeidstilsynet skal kontrollere, sa Flåtten til Rørfag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse