loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VINNEREN: Hussain Fares fra Trygg VVS i Oslo.
VINNEREN: Hussain Fares fra Trygg VVS i Oslo.

Norges hyggeligste rørlegger

/ 2018-09-17 10:24:05

Hussain Fares (24) fra Trygg VVS er kåret til Norges hyggeligste rørlegger.

I løpet av en fem måneder langt jakt etter Norges hyggeligste håndverkere, har 1.162 håndverkere fra nord til sør blitt nominert.

Nå er Hussain Fares (24) fra Oslo kåret til Norges hyggeligste rørlegger. Han hevdet seg også svært i hovedklassen, altså Norges hyggeliste håndverker. I den finalen var tre rørleggere nominert.

Tidlig favoritt

– Hussain Fares stakk seg tidlig ut som en favoritt blant mange. Han beskrives som en blid og dyktig rørlegger både av kunder og kolleger. Han er landets yngste rørleggermester, og har i en ung alder opparbeidet seg et godt rykte i bransjen og går foran som et godt eksempel både når det gjelder det faglige og det sosiale, sier Anette Ramstad, jurymedlem i Norges hyggeligste håndverker og politisk rådgiver i Byggenæringens landsforening.

Sykdom ga tøff start

Hussain Fares tok rørfag på Sogn videregående skole og tok mesterbrev som 23-åring, som den yngste rørlegger i Norge. Han ble raskt voksen på grunn av noen tøffe år i starten av karrieren.

Han var dødssyk av kreft, men det har motivert ham til å følge planene sine etterpå. I dag jobber han som prosjektleder i Trygg VVS, og han er gift og far til to små.

– Med sine gode holdninger og dedikasjon til faget er Hussain Fares et veldig godt forbilde for fremtidens rørleggere, uttaler Ramstad på vegne av juryen.

Nominasjon ga jobber

– Dette var utrolig gøy! Det viser hvor mye det betyr å være hyggelig. Jeg har kommet dit jeg er på grunn av denne bransjen, den har åpnet mange muligheter for meg. Denne kampanjen har også vært veldig viktig, flere har kontaktet meg og bestilt mine tjenester fordi de ser jeg har vært nominert som en av Norges hyggeligste håndverkere, sier Fares.

Enormt engasjement

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverkeryrkene. Målet er å løfte fram dyktige og hyggelige fagfolk som bygger og fikser hjemmene våre. Det er andre gang kampanjen arrangeres, og engasjementet har vært enormt. Tømrer Terje Gangstø fra Bergen ble i år kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.

– I år kårer vi også Norges hyggeligste rørlegger, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, lærling og en åpen kategori. Siden april har totalt 1162 håndverkere fra hele landet blitt nominerte som Norges hyggeligste håndverker, og det har kommet inn 236 000 stemmer. Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser, sier Ramstad.

Verdenstoppen i oppussing

Hvert år bruker nordmenn over 70 milliarder på oppussing, i følge tall fra Prognosesenteret. Dette er mer enn noe annet land i Europa. Administrerende direktør Christel Borge i småbedriftenes mobilselskap Dipper, som er en av initiativtakerne bak Norges Hyggeligste Håndverker, mener dette hadde ikke vært mulig uten håndverkerne.

– Nordmenn er i verdenstoppen i oppussing. De aller fleste av oss har flere runder i løpet av livet der vi overlater husnøklene til en fremmed person og gir dem adgang til hjemmene våre. Tillit og samarbeid mellom håndverker og kunde er vel så viktig for å oppnå et godt sluttresultat. Nettopp derfor leter vi etter Norges Hyggeligste Håndverker, for å finne de personene som med et smil gir det lille ekstra for kundene sine, sier Borge, som også sitter i juryen for konkurransen.

Bransjevinnere i sju bransjer

– Vi er overveldet over hvor mange fantastisk hyggelige håndverkere det er i Norge. Det at så mange har nominert og stemt frem håndverkere viser at det er veldig mange kunder som er fornøyde. Juryen har hatt en hard nøtt med å velge. Det har vært mange verdige kandidater, og vi vil gratulere hver og en av de nominerte. Samtidig er det veldig gøy å kunne løfte frem noen som har utmerket seg ekstra, sier Borge.

Årets vinnere er:

  • Norges hyggeligste rørlegger: Hussain Fares fra Oslo, jobber i Trygg VVS
  • Norges hyggeligste snekker/tømrer: Terje Gangstø fra Bergen, jobber for Tømrer Terje Gangstø
  • Norges hyggeligste murer: Tommy Øiongen fra Nord-Odal, jobber i Mapei AS
  • Norges hyggeligste maler: Johnny Jensen fra Sandefjord, jobber i Malermesterne Jensen AS
  • Norges hyggeligste elektriker: Ole Kristian Svarstad fra Sykkylven, jobber i EL 24 Ensiko AS
  • Norges hyggeligste lærling: Rannveig Johanne Hugdal fra Trondheim, jobber i Timberbygg AS
  • Norges hyggeligste kuldemontør: Lars Martin Skovly fra Fredrikstad, jobber i GK Inneklima AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse