loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Marin Andersen, fagsjef RørNorge
LEVER DRØMMEN: – Rollen jeg har her i Rørentreprenørene har vært en drøm i lang tid, sier Martin Andersen. (Foto: Georg Mathisen)

Martin – mesternes mester

Georg Mathisen / 2017-02-16 08:30:38

Martin Andersen har fått igjen nattesøvnen og er i gang med å gjøre hverdagen enklere for norske rørleggerbedrifter. RørNorges nye fagsjef starter på nett.

– Jeg skal være ansvarlig for websystemet vårt, og listen min er ganske lang på ting jeg har lyst til å forandre, forteller Andersen. Den ferske fagsjefen har ikke mange ukene bak seg i ny stilling, men han er blitt veldig glad i jobben allerede.

LES MER: Alt Martin Andersen rakk på fire år

Forkortelsesansvar

– Jeg sover bedre om natten. Tidligere tok jeg med meg ting hjem hele tiden, sier Martin Andersen, som kom til bransjeorganisasjonen fra jobben som daglig leder i eget firma: VVS & Miljø i Lørenskog.

Stillingen som fagsjef for kvalitetssikring er nyopprettet. Det mangler ikke på ting å ta tak i (det er bare å stikke ut hendene, som han sier selv), men han begynner med web og mesterutdanning. Ikke minst for alle forkortelsene: KS, HMS, FDV og DDV. Det finnes en og annen rørleggerbedrift som ikke skjønner alt som står i KS-en, for eksempel.

– Det er veldig avansert språk for dem som har lyst til bare å skru. Vi skal være der for medlemmene og fornorske det språket. Jeg vil gjøre det så enkelt som mulig, men sikre at vi følger kravene, sier han.

Boligmappe og snap

Andre eksempler på forbedringer som bør komme:

– Jeg har sett på Boligmappa-integrasjonen. I websystemet fungerer den mot slutten. Hvorfor ikke i starten? spør han, og vil også legge inn en snapchat-funksjon i Rørappen: En mulighet for å tegne på bildene.

Så skal han ha møte med Hent for å se på et samarbeidsprosjekt rundt sjekklister.

– Vi har punkter som vi kommer til å forandre på for å få dem litt tydeligere, og vi kommer også til å legge til noen sjekklister, sier han.

For mye og for lite

– Jeg har inntrykk av at veldig mange bedrifter – og det kan godt hende at det ikke først og fremst er medlemsbedriftene det handler om – tror at de skal ha KS til alle prosjekter. De skjønner ikke at det bare gjelder søknadspliktige tiltak. Dermed gjør mange for mye papirarbeid, ifølge Andersen.

– Men det er også mange som gjør for lite. Ennå er det også veldig mange som bruke papirsystemer. Papirer blir møkkete, de kan mistes – det er uten tvil digitale løsninger som er fremtiden. Da kan du gjøre sjekkliste mens du holder på på jobben i stedet for å ta en søndagssjau når entreprenørene skal ha sjekklistene sine, sier han.

Mesterlig hjelp

I oktober 2016 fikk han mesterbrevet selv – nå blir han mesternes mester. Det vil si at han skal sørge for at det utdannes nye rørleggermestre. Selv tar han praktisk-pedagogisk utdanning ved siden av jobben. Han skal ut i praksis og undervise på videregående skole i fire uker.

– Det er veldig mye arbeid med blimester.com. Vi snakker om å bygge opp noe helt nytt, hjelpe rørleggere å bli bedriftsledere, sier han.

Mye må fornyes fra den gamle mesterutdanningen, ifølge Andersen. Det skal være mer fag og mer tyngde.

I VVS & Miljø har faren tatt over rollen som daglig leder i første omgang. På sikt kommer Martin Andersen til å gå ut av eierrollen, også. Dermed kan han konsentrere seg om drømmejobben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse