loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NY FAGSJEF: Ole Larmerud er den andre fagsjefen som kompetansesjef Thomas Fransrud har hentet til VVS-foreningen. Larmerud blir fagsjef for sanitærteknikk.
NY FAGSJEF: Ole Larmerud er den andre fagsjefen som kompetansesjef Thomas Fransrud har hentet til VVS-foreningen. Larmerud blir fagsjef for sanitærteknikk.

Larmerud til VVS-foreningen

Jan Erik Røine / 2018-04-09 09:14:25

Ole Larmerud går inn i en deltidsstilling som fagsjef sanitærteknikk i VVS-foreningen.

– Vi er veldig glad for å kunne fortelle at vi har engasjert Ole Larmerud i en deltidsstilling her hos oss. Ole er en av bransjens fremste eksperter innen sanitærteknikk og har i en årrekke vært forfatter av Rørhåndboka. Ole er dypt engasjert i faget vil bli en viktig bidragsyter for oss med sin kompetanse og erfaring, sier kompetansesjef i VVS-foreningen, Thomas
Fransrud.

Ole Larmerud har vært en vokter av faget i en mannsalder. Det er 37 år siden han begynte i det som da het Norske Rørleggerbedrifters Landsforening. Fra starten i 1981 og frem til nå har Ole Larmerud vært en sentral skikkelse i utviklingen av faget. Våtromsnormen, RS-Kalk, KS-system, Rørhåndboka, faglærersamlinger, NM for lærlinger, lærebøker og undervisningsplaner er noen prosjekter han har befattet seg med. I det siste har han vært med å utvikle VVS-tegning og jobber nå med en ny bok om sanitærteknikk sammen med Bjørn Grimsrud.

For lite fokus

– Sanitæranlegg er et stemoderlig behandlet tema i vvs-bransjen. Vi tar det nærmest som en selvfølge at vann og kloakk skal inn og ut, og så tenker vi ikke mer over det. Det har skjedd mye på produktsiden med rør-i-rør og vannskadesikring, men nå har pendelen svingt for langt ut i forhold til der den burde vært. Nå virker det som vi er mer opptatt av å detektere lekkasjer enn å sikre utførelsen av rørleggerarbeidet, mener Larmerud.

Ny rolle

– Ser vi til Europa så legger de rør skjult i vegger uten rør-i-rør og lekkasjesystemer. Det er mulig å lage gode fremføringsveier uten å bruke kilometervis med rør, poengterer Larmerud.
I sin nye rolle som fagsjef sanitærteknikk i VVS-foreningen vil Ole Larmerud få ansvar for å overvåke utviklingen i bransjen, både nasjonalt og internasjonalt og formidle endringer og utfordringer innenfor fagområdet via foreningens kanaler. Videre vil han bidra med fagartikler og faginnhold til fagblader og til foreningens kompetanseplattform.

LES MER: Nestenpensjonisten Ole Larmerud

Flere fagsjefer

Ole Larmerud er den andre fagsjefen som kompetansjesejf Thomas Franrdus henter til VVS-foreningen. Nylig ble det klart at Norconsults Arne Pihl Bordi går inn i en deltidsstilling som fagsjef ventilasjon i foreningen.

– Vi er en interesseorganisasjon som bidrar til å sikre bærekraftige bygg. Ved å være en faglig pådriver, bygge sterke nettverk og anvende vår formidlingskompetanse engasjerer vi alle som jobber med energi- og miljøteknikk. For å kunne gjøre det så må vi engasjere flere dyktige fagfolk med spisskompetanse. Vi jobber nå videre med å rekruttere inn fagsjefer for varme, kjøling og ITB. Vi er i dialog med flere kandidater, opplyser Thomas Fransrud.

Ett svar til “Larmerud til VVS-foreningen”

  1. dear sier:

    Thanks a lot for the article post.Much thanks again. Fantastic.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse