loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
I ARBEID: Rørleggerlærling Camilla Cox Barfot klargjør for gulvvarme i en enebolig på Manstad i Fredrikstad.
I ARBEID: Rørleggerlærling Camilla Cox Barfot klargjør for gulvvarme i en enebolig på Manstad i Fredrikstad.

Elsker å være rørlegger

Arne Kongsnes / 2017-12-29 08:40:55

Farmen er over og Camilla Cox Barfot (32) er tilbake på jobb. – Jeg elsker å være rørlegger, sier hun.

Vi treffer rørleggerlærling Camilla ute på jobb i førjulstida. Hun skal legge gulvvarme i en enebolig ute ved fjorden på Manstad i Fredrikstad.

VB: Engelsviken Rør AS er en del av VB-kjeden og er Camillas arbeidsgiver.VB: Engelsviken Rør AS er en del av VB-kjeden og er Camillas arbeidsgiver.

Tidlig stort ansvar

Hun er alene, hjelpemannen er forsinket i dag.

– Jeg fikk tidlig stort ansvar av arbeidsgiveren min, Engelsviken Rør. Allerede etter et halvt år fikk jeg min egen bil. Jeg lærer best når jeg får tenke selv. Uansett er det jo alltid noen jeg kan kontakte hvis jeg lurer på noe. Jeg liker å bli kasta ut i det, forteller Camilla Cox Barfot.

Hos arbeidsgiveren har det vært Farmen-feber, men siden slutten av oktober har hun vært i full jobb igjen.

Camilla er voksenlærling, og har gått et fireårig opplæringsløp.

Dette sa daglig leder Tommy Persson i Engelsviken Rør da vi snakket med ham tidligere i år.

– Voksenlærlingene er litt tøffere, de har med seg litt mer i hodet. Camilla er blid, hyggelig og flink til å stå på.

Svenneprøven i januar

Trønderen og vegetarianeren, som nå bor i Fredrikstad, har vært i arbeid siden hun var tidlig i tenårene. At det ble rørleggeryrket, var litt tilfeldig. Hun spurte rett og slett Engelsviken Rør om å få bli med ut på jobb, og der likte de det de så.

10. januar er det klart for den Farmen-utsatte svenneprøven. Den tror Camilla skal gå bra.

– Jeg trengte å komme i gang igjen etter Farmen. Jeg elsker å jobbe som rørlegger, det er bare helt konge. Jeg liker egentlig hele faget: Bare servicearbeid kan bli litt kjedelig, derfor er fint med jobber som dette, varmeanlegg er litt mer teknisk, forklarer Camilla mens hun sprayer opp målemerkene med oransje farge.

– Jeg liker også å stå å pigge i en kjeller.

Fram med følelsene

LER LETT: Ingenting å si på humøret. Farmen lærte Camilla at det er lov å vise følelser.LER LETT: Ingenting å si på humøret. Farmen lærte Camilla at det er lov å vise følelser.

Årets Farmen-sesong på TV2 ble spilt inn på gården Sandvika, som ligger på Flosterøya utenfor Arendal. Farmen er Norges største realityserie og går ut på at de 14 deltakerne skal leve på en gård slik det var for 100 år siden. Hver uke må to utvalgte deltakere kjempe en duell der den tapende part må forlate farmen.

I Farmen røk hun ut i programmet før finalen.

– Hva lærte du?

– Farmen har modnet meg som menneske. Jeg har lært at det går an å vise følelser. Før Farmen var jeg ingen «griner». Søsteren min ble overrasket da vi møttes til premierefesten. Hun fikk en klem av meg og jeg har jo aldri vært en «klemmer».

Mye oppmerksomhet

FARMEN CALLING: Camilla sjekker tegninger mens hun snakker med Farmen-deltaker Eunike Hoksrød (39). De to ble gode venninner i løpet av Farmen.FARMEN CALLING: Camilla sjekker tegninger mens hun snakker med Farmen-deltaker Eunike Hoksrød (39). De to ble gode venninner i løpet av Farmen.

Kjendisoppmerksomheten på tv har vært til å leve med, men det kan bli i overkant mye oppmerksomhet. Røde roser levert på døra med avsender «Hemmelig beundrer» er et eksempel. Fremmede på døra et annet.

Nå har hun fått sjefen til å fjerne kontaktinformasjonen på hjemmesida til Engelsviken Rør.

– Frister det med mer reality?

– Det hadde vært moro å få revansje mot Eunike. Kommer det en forespørsel fra «Skal vi danse», skal jeg ta henne, svarer en lattermild Camilla.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse