loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SAMLER NÆRINGEN: 30. januar setter BNL-sjef bransjens manglende kjønnsbalanse på agendaen.
SAMLER NÆRINGEN: 30. januar setter BNL-sjef bransjens manglende kjønnsbalanse på agendaen.

Felles løft for økt kvinneandel

/ 2018-11-26 10:21:25

BNL tar initiativ til en møteplass som skal komme opp med konkrete tiltak for å øke kvinneandelen i bygg- og anleggsnæringen.

Jon Sandnes er sjef i Byggenæringens Landsforening (BNL).

– Det er helt på trynet at så få kvinner er med på å bygge landet vårt, sa Sandnes under Ingeborg-nettverkets inspirasjonsdag under VVS-dagene.

Norges største fastlandsnæring med 236.000 ansatte, med en kvinneandel på 9 prosent. Andelen kvinnelige fagarbeidere er bare 2 prosent.

– Vi klarer ikke å bygge bærekraftige samfunn uten å få med flere kvinner. Altfor mye som omgir oss er preget av oss mannfolk. Fagfolkene vi mangler må vi først og fremst hente hos kvinnene, sier Sandnes.

Hold av 30. januar!

BNL går derfor i bresjen for å samle alle i BAE-næringen – det være seg enkeltpersoner, organisasjoner eller bedrifter som har konkrete ideer til tiltak som kan endre på disse tallene, til et felles forum.

Første samling blir 30. januar 2019 og stedet blir Næringslivets hus på Majorstuen.

– Vi skal sørge for å tilrettelegge den møteplassen. Om det kommer 20, 40 eller 100 stykker, så skal det bli plass til alle. Nå håper jeg folk vil hive seg rundt og melde sin interesse, sier han, og oppfordrer alle som vil være med om å ta direkte kontakt med ham personlig eller BNL.

Applaus fra Ingeborg-nettverket

– Vi i Ingeborg-nettverket håper mange fra rørbransjen stiller opp og blir med på å gi innspill til arbeidet med å øke rekruttering til bransjen. Det å gjøre byggebransjen attraktiv for kvinner er positivt i forhold til å rekruttere til bransjen fra en større andel av den mannlige befolkning👍🏻 i tillegg vil det kunne bidra til mindre frafall. For at vi skal lykkes i rørbransjen må hele byggebransjen gjøre grep, sier Eli Heyerdahl Eide til Rørfag.

Hun mener det at BNL nå setter seg i førersetet og drar i gang konkrete tiltak er den beste nyheten med tanke på å oppnå en bedre kjønnsbalanse noensinne.

– Vi Ingeborg-damer har ropt høyt og ganske lenge om det her nå, så det at flere kommer på banen er vi veldig glad for. Her er det bare å troppe opp og bli med fra dag en, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse