loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SATSER I NORGE: Oppgraderingen av Wavins fabrikk på Løken i Aurskog-Høland lengst øst i Akershus skal være ferdig innen sommeren 2018.
SATSER I NORGE: Oppgraderingen av Wavins fabrikk på Løken i Aurskog-Høland lengst øst i Akershus skal være ferdig innen sommeren 2018.

Wavin satser 80 millioner kroner

/ 2017-03-22 15:24:01

Plastrørprodusenten Wavin investerer 80 millioner kroner i sine produksjonsanlegg i Aurskog-Høland i Norge og Eskilstuna i Sverige.

Dette innebærer konkret nye produksjonslinjer for overvannsrør, kabelrør, telecom og systemer for innomhus avløp.

For hele Norden

Norsk Wavins fabrikk på Løken i Aurskog- Høland kommune vil dermed være produksjonssted for overvannsrør for de nordiske landene i tillegg til produksjon av kabelvernprodukter for kraft og telekom, drensrør og avløpsrør. Fabrikken har også en egen avdeling for spesialprodukter som kan skreddersy løsninger til vann- og avløpsprosjekter.

Samlet investering vil beløpe seg til rundt regnet 80 millioner kroner og vil gjennomføres innen utgangen av andre kvartal 2018.

Øker kapasiteten

Norsk Wavin har gjennom mange år vært en betydelig leverandør til mange av de største anleggsprosjekter i Norge. Noen eksempler: E18 fra Riksgrensen til Stavanger, E6 i Trøndelag, nye Vålerenga Stadion, skianlegget i Holmenkollen og Brynstunnelen i Oslo.

I tillegg er Wavin hovedleverandør til Telenor knyttet til rørsystemer for fiberutbygging og leveranser til energiforsyningen over hele landet for beskyttelse av kraftkabler. Med disse investeringer mener selskapet det vil stå enda sterkere når store fremtidige prosjekter fra blant annet Nye Veier skal gjennomføres.

– Investeringene vil gi en betydelig økning av kapasiteten og legge til rette for ytterligere styrket servicegrad i et forventet stigende marked. Vi er glade for å kunne presentere et slikt omfattende investeringsprogram som forankrer en sterk industriell plattform i Norge,sier administrernede direktør Tor Martin Garsjø i Norsk Wavin AS.

Norsk Wavin opplyser at selskapet er inne i en meget positiv utvikling og er i dag markedsleder innen vekstområdene overvannshåndtering, innomhus avløp og kabelvern.

Fakta om Wavin

  • Norsk Wavin AS har virksomhet innen forretningsområdene VA, VVS og kabelvern.
  • Selskapet har hovedkontor på Karihaugen i Oslo, med fabrikk og logistikksenter i Høland i Akershus. Wavin omsetter for ca. 550 millioner kroner årlig og består av 110 medarbeidere, hvorav 75 i Høland.
  • Selskapet inngår i Wavin-konsernet som er markedsleder i Europa innen plastrørsystem. Wavin-konsernet har hovedkontor i Zwolle i Holland og er direkte representert i 25 europeiske land med i alt 30 produksjonsanlegg. Wavin har om lag 5.500 ansatte og en årlig omsetning på rundt 1,2 millarder euro.
  • Wavin inngår videre i Mexichem Group med virksomhet innen produksjon av plastråvarer og plastrørsystemer. Mexichem Group er den globale markedsleder innen plastrørsystemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse