loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
INNKJØPSGIGANT: Frank Olsen i Rørkjøp og Jan Vang i VVS Eksperten samarbeider om milliardinnkjøp.
INNKJØPSGIGANT: Frank Olsen i Rørkjøp og Jan Vang i VVS Eksperten samarbeider om milliardinnkjøp.

VVS Norden ny innkjøpsgigant

/ 2018-10-18 10:27:52

Rørkjøp og VVS Eksperten danner VVS Norden. Årlig innkjøpsvolum blir rundt 2 milliarder kroner.

Som en direkte konsekvens av etableringen av innkjøpsalliansen VVS Norden, skal alle avtaler og kontrakter reforhandles.

Rørkjøp-kjeden består av nærmere 400 selvstendige rørleggerbedrifter og VVS Eksperten har rundt 330, både med og uten butikk. Begge kjedene er landsdekkende.

Størst i Norden

Det vil gi mer konkurransedyktige innkjøpsbetingelser og priser. Målsettingen er å bli Nordens største innkjøpsallianse av VVS-produkter.

Styrene i Rørkjøp og VVS Eksperten signerte allianseavtalen onsdag 17. oktober.

– Formålet med dette samarbeidet er å oppnå innkjøpsavtaler med alle våre grossister og leverandører som resulterer i større konkurransekraft og mer konkurransedyktige priser, sier administrerende direktør Frank Olsen i Rørkjøp.

Sterkere og tydeligere

– Hver for oss er vi som kjeder allerede store i markedet, men ved å samle vår strategi gjennom dette samarbeidet, vil vi ta en enda sterkere og tydeligere rolle i markedet. Målsetting er å bli Nordens største innkjøpsallianse for VVS-produkter, sier daglig leder Jan Vang i VVS Eksperten.

Samarbeidet mellom Rørkjøp og VVS Eksperten søker å gi vesentlig bedre pris på volumkjøp, kapital- og skaffevarer, forteller Frank Olsen i Rørkjøp.

– Det vil både nåværende og nye medlemmer nyte godt av. Dette gir jo en slagkraft og tyngde i markedet som vil gjøre forhandlinger og innkjøp mer effektivt, sier han.

Olsen understreker at kjedenes medlemmer og eiere vil oppleve svært få endringer utover bedre avtaler og lavere priser.

Fortsatt uavhengige kjeder

– Vi vil også i fremtiden jobbe videre som to uavhengige kjeder. Hverdagen til våre medlemmer vil være lik, kjedetilknytningen den samme, men prisene bedre. Dette er vinn-vinn for alle parter, sier Olsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse