loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
LITEN: Det er den lille brikken i hånden til Espen Holum (til høyre) som festes til verktøyet. Erik Fjeldberg (til venstre) og Jan Tore Sætre har tro på løsningen.
LITEN: Det er den lille brikken i hånden til Espen Holum (til høyre) som festes til verktøyet. Erik Fjeldberg (til venstre) og Jan Tore Sætre har tro på løsningen.

Holder styr på verktøyet

Georg Mathisen / 2018-03-28 09:28:25

Må du ringe alle kollegene for å finne ut hvor piggmaskinen er? En ny, liten brikke forteller hvor fellesverktøyet er akkurat nå.

– Vi er i en lanseringsfase og nærmer oss 1.000 sporingsbrikker ute. Men vi har solgt 5.000, så nå er det bare å produsere. Vi har tenkt å selge 50.000 i år, forteller Jan Tore Sætre.

Sporingsbrikker

Han er salgssjef hos Devinco. Hittil har han solgt digital kjørebok og mobilt ordresystem til både rørleggere og andre håndverkere. Nå har Devinco lansert egne sporingsbrikker som skal hjelpe rørleggerbedriftene med å holde styr på felles verktøy. Viatracks Find, som brikken heter, virker sammen med kjørebøkene.

– Det er en liten brikke uten egen GPS-enhet. Den sender ut et radiobølgesignal, så treffer den den elektroniske kjøreboken. Det er kjøreboken som viser hvor den merkede tingen er, forklarer Sætre.

– Du ser adressen den er på, hvilken bil den er i og hvor du kjørte fra den. Hvis du kjører fra verktøyet og det egentlig skulle vært i bilen, så får du melding på telefonen. Drillen sier at «Nå har du kjørt fra meg. Nå må du snu!»

Slipper ringerunden

Erik Fjeldberg og Espen Holum ser nytten av brikkene. De er to av partnerne som driver Rørpartner Varme & Sanitær i Kværnerbyen i Oslo.

– Hvis vi lurer på hvor en piggmaskin er, så har vi pleid å måtte ringe en haug med rørleggere, sier Holum.

– Så er det noen som sier dagen etter at «den har jo jeg», supplerer Fjeldberg.

– De store Mapress-bakkene har vi jo bare to av, og de er ofte borte. De er i bruk, men vi vet ikke alltid hvor.

Alle de ansatte kan bruke en egen app for å finne ut hvor verktøyet er. Brikken er ikke laget som tyverisikring, men den kan bidra der, også. Hvis verktøy er stjålet, så sier brikken fra om det kommer i nærheten av en av de 20.000 bilene med Viatrack kjørebok.

Faktureringsgrad

– Men vi lager det for å ha kontroll på verktøy og utstyr, ikke som tyverisikring. Vi vil få ned letetiden så rørleggerne kan bli mer effektive og bedriften kan holde faktureringsgraden oppe, sier Sætre.

Mens Rørfag er på besøk, så kommer Espen Holum opp med en bruk som Devinco selv ikke hadde tenkt på:

Nøkler

– Jeg er veldig glad for at vi kan bruke brikken på nøkler. Vi har mange generalnøkler og portåpnere å holde styr på, sier han.

I tillegg til å finne igjen verktøyet, kan sporingssystemet brukes til å legge inn opplysninger. Du kan ta bilder av det og legge inn bruksanvisningen og hva slags verneutstyr du skal bruke.

– Det er også mulig å legge inn når du kjøpte det med kvittering og garanti, forteller Jan Tore Sætre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse