loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
OPPKJØP: Daglig leder Erling Omre (til venstre) Kynningsrud Fundamentering, daglig leder Trond Båsum i Båsum Boring, Stein Båsum og styreleder Nils Hæsted i Kynningsrud Fundamentering.
OPPKJØP: Daglig leder Erling Omre (til venstre) Kynningsrud Fundamentering, daglig leder Trond Båsum i Båsum Boring, Stein Båsum og styreleder Nils Hæsted i Kynningsrud Fundamentering.

Veidekke kjøper Båsum Boring

Jan Erik Røine / 2017-06-16 13:18:24

Veidekkes datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 73 prosent av aksjene i Båsum Boring AS.

– Båsum er Norges største aktør innen brønn- og energiboring, og et meget veldrevet selskap. Dette kjøpet vil styrke oss innen energi- og miljøløsninger samt tilføre oss nye tjenester på anleggs­markedet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Lange tradisjoner

Båsum Boring har siden starten i 1952 bygget seg opp til å bli ledende i Norge innen boretjenester for energi-/vannbrønner, fundamentering, gjennomboring samt utblokking og rehabilitering av rør uten graving. Selskapet har en årlig omsetning på rundt 150 millioner kroner og 52 ansatte på Krøderen og 8 i søsterselskapet Båsum Trøndelag.

800 meter dype brønner: Bygger energibrønner

Større oppdrag

– Jeg ser at det å knytte Båsum Boring til Kynningsrud Fundamentering og Veidekke vil være bra for oss for å utvikle vår virksomhet videre. I tillegg blir vi nå en del av en stor og kompetent entreprenør og får muskler til være med å kjempe om stadig større oppdrag på det norske anleggsmarkedet. Dette er jeg udelt positiv til, sier daglig leder Trond Båsum i Båsum Boring AS.

Gjennom selskapet Båsum Eiendom AS eier i dag brødrene Trond og Stein Båsum 90 prosent av aksjene i de to selskapene.

– Båsum Boring vil tilføre oss nye forretningsområder og styrke vår gjennomføringsevne og konkurransekraft. Dette er et svært solid selskap med et godt omdømme som vi gleder oss til å få med på laget, sier daglig leder Erling Omre i Kynningsrud Fundamentering AS.

Avklart i september

Det forventes at endelig avtale inngås i slutten av september under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse