loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
TOMMEL OPP: Håkon Albjerk i VB Hemsedal VVS gleder seg over for ny kontrakt.
TOMMEL OPP: Håkon Albjerk i VB Hemsedal VVS gleder seg over for ny kontrakt.

Storkontrakt til VB Hemsedal VVS

/ 2018-07-06 09:14:45

VB Hemsedal VVS har sikret seg rørarbeider til 30 millioner kroner når Buchardt-gruppen bygger hotell og leiligheter i storprosjektet VY Hemsedal.

Prosjektet består av 153 hotellrom og 47 selveierleiligheter, samt parkeringskjeller. Totalt areal er på ca 17.000 m², og er det største enkeltprosjektet i Hemsedal noen gang.

Alt innvendig

Kontrakten omfatter alt av innvendig sanitær, varmeanlegg og sprinkler i første byggetrinn.

Totalentreprenør i prosjektet er Hent AS, som også bygger Mjøstårnet for Buchhardt.

VY Hemsedal skal stå klart til innflytting tidlig 2020. Det er også prosjektert ytterligere 150 leiligheter i bygg rundt som kommer i senere byggetrinn.

Totalt har Buchardt sagt at de skal bygge for 900 millioner kroner i Hemsedal.

10-15 mann i halvannet år

For VB Hemsedal VVS starter rørleggerarbeidet på første byggetrinn senhøsten 2018 og 10-15 mann vil gå fulltid på prosjektet i halvannet år.

– Det har vært en spennende og krevende prosess frem mot kontraktsinngåelse. At vi trakk det lengste strået i prosjektet er nok en kombinasjon av lokal beliggenhet og at vi har erfaring med denne typen prosjekt. Vi kom tidlig inn i prosjektet og ved å tilby gode løsninger på kjølesystem og fjernvarme i stedet for energipark som tenkt, reduserte vi kostnadene sammen, sier Håkon Albjerk, daglig leder i VB Hemsedal VVS.

Flere store jobber

VB Hemsedal VVS har god erfaring med denne typen prosjekter. For fem år siden startet byggingen av Skiaarden i Hemsedal hvor bedriften har hatt rørleggerarbeidet.

Det bygges fremdeles i Skigaarden og VB Hemsedal VVS vil fortsatt ha rørleggerarbeider på 7-8 millioner kroner årlig de neste tre årene i prosjektet.

I tillegg er det bare et halvt år siden bedriften ferdigstilte rørarbeidet på Alpin Suite i Hemsedal, hvor Skistar var byggherre og Peab totalentreprenør. Prosjektet var på hele 134 leiligheter med stor parkeringskjeller og restaurant. Totalt var rørleggerarbeidene på 21 millioner kroner.

Sikter mot 50 millioner

– Det er klart at det er utrolig kjekt å vinne prosjekter i denne størrelsesordenen, vi holder jo til i ei lita bygd med bare 2.500 innbyggere, sier Albjerk.

I 2017 omsatte selskapet for 35,9 millioner kroner og fikk et driftsresultat på solide 5,3 millioner.

Albjerk beskriver 2018 som et bra år.

– 2019 kommer til å bli enda bedre. Vi forventer å øke omsetningen til nærmere 50 millioner kroner. Og så håper vi selvfølgelig at vi står på sluttstreken når rørarbeidene på de neste byggetrinnene i VY Hemsedal tildeles.

VB Tekniske prosjekterer

VB Tekniske, som er et heleid datterselskap av VB, nyter også godt av kontrakten. Selskapet har signert avtale med VB Hemsedal VVS om prosjekteringen av VY Hemsedal.

– Prosjekteringskontrakten er definitivt den største VB Tekniske noensinne har inngått, sier Svein Erik Rollstad, administrerende direktør i VB Tekniske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse