loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FRA LÆRLING TIL MESTER: Tor Haugland fra VB Bryne Rør forteller om sine erfaringer fra de forskjellige opplæringsprogrammene og -kursene hos VB.
FRA LÆRLING TIL MESTER: Tor Haugland fra VB Bryne Rør forteller om sine erfaringer fra de forskjellige opplæringsprogrammene og -kursene hos VB.

VB samlet 120 motiverte lærlinger

/ 2017-11-02 11:01:13

VB satser på lærlingene. 120 lærlinger deltok på VB Lærling.

I går, 1. november, var så godt som alle lærlingene i rørleggerkjeden VB samlet på Clarion Hotel & Congress på Gardermoen. Over 120 motiverte elever i lære hos landets VB-rørleggere kom tilreisende fra hele landet til VB Lærling – VBs eget lærlingeprogram med fokus på kultur, identitet, stolthet, gode kundeopplevelser og ikke minst, skikkelig HMS-arbeid.

Konkurransefortrinn

– Kompetanse er et av våre viktigste konkurransefortrinn, om ikke det aller viktigste i de markedene der vi leverer våre tjenester i Norge i dag. Vi får aldri oppdatert oss nok innen vann, varme og energi. Og dessuten, her i VB satser vi på dem som satser på oss, sier en daglig leder Øystein Kjellsen.

Det er tredje gang VB samler alle lærlingene i kjeden på Gardermoen. VB Lærling-programmet ble startet i 2012 og har vært en suksess fra første stund.

Praktisk og konkret opplæring

VB Lærling har blitt kontinuerlig utviklet, og består i dag av både nasjonale og regionale samlinger. Gjennom en praktisk tilnærming og konkrete oppgaver loser interne og eksterne foredragsholdere topp motiverte og engasjerte lærlinger gjennom et variert og program.

I år var blant annet direktør for Nasjonalbiblioteket og samfunnsdebattant Aslak Sira Myhre og tidligere Norgesmester i rørleggerfaget, Tor Haugland fra VB Bryne Rør, blant foredragsholderne.

– En god grunn til å invitere Aslak Sira Myhre til en samling som dette, er hans entusiasme for kunnskap og utdannelse som sikrer at vi selv er i stand til å bygge våre hjem slik vi har gjort i generasjoner, også i framtiden. Aslak fikk formidlet at det handler om kunnskap, likhet, fag og stolthet – i tillegg til hardt arbeid, forteller Kjellsen.

Kjedens HMS-program, kalt Forsiktig, Verdens Beste, ble også viet spesiell oppmerksomhet. Lærlingene ble blant annet fortalt en meget gripende historie om hva som blir konsekvensen om du ikke tenker på egen helse og på dem som er hjemme og venter på deg.

Vil være førstevalget

– Vi jobber hele tiden for at VB skal være en kraftfull merkevare, slik at VB blir både lærlingenes og kundenes førstevalg. Lærlingesamlingene våre er en viktig del av dette arbeidet, og at vi nå kan arrangere dette for fullt hus, viser med all tydelighet at vi har lykkes, sier Kjellsen.

Gjennom en rekke miniseminarer fikk også flere leverandører presentert sine siste teknologiske nyvinninger og vist framtidens rørleggere hva som ligger av muligheter i framtidens teknologi.

– Det er utrolig flott å få bruke en dag sammen med stolte framtidige rørleggere og håndverkere som tar ansvar og viser resten av VB at dette, dette er det de vil, sier en Øystein Kjellsen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse