loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
HØY TEMPERATUR: Årsaken til storbrannen hos Novema Aggregater på Flå i Hallingdal 7. april er ikke mulig å finne på grunn av den voldsomme temperaturen.
HØY TEMPERATUR: Årsaken til storbrannen hos Novema Aggregater på Flå i Hallingdal 7. april er ikke mulig å finne på grunn av den voldsomme temperaturen.

Umulig å finne brannårsaken

/ 2017-04-28 14:58:44

Politiet har varslet Novema Aggregater om det ikke vil være mulig å finne årsaken til fabrikkbrannen 7. april. Målet er å starte ny produksjon i midten av  mai.

Det opplyser Lars R. Reinemo, daglig leder både i Novema Aggregater AS på Flå i Hallingdal og Exhausto AS, som eier Novema Aggregater.

Exhausto leverer takgjennomføringer, vifter, ventilasjonsaggregater og automatikk til ulike typer bygg med hovedvekt på komfortventilasjon .

Bestiller nytt utstyr

Status nå er at selskapet har fått nytt produksjonsutstyr definert fra Amada i England. Dette er helt ny stansemaskin, nye knekker og annet utstyr for platebearbeiding.

– Så fort forsikringsselskapet er klare, vil vi sette dette i ordre for forsendelse til Flå, sier Reinemo, som takker kundene for å ha vist forståelse for sitasjonen, utsettelser og generelle interesse og støtte.

Rørt av engasjementet

Ansatte i Novema Aggregater AS er permittert. De trekkes inn i arbeidene selskapete utfører på bygget i form av sanering av kontorer, oppbygging av alternativ produksjonshaller osv.

– Å se dette daglig initiativet er vanskelig å beskrive med ord. Det gjøres en enorm innsats med et meget stort engasjement, sier Reinemo.

Den 1.500 m² lagerhall oppgraderes nå til en midlertidig produksjonsområde der deler og paneler skal produseres når nytt produksjonsutstyr er på plass.

Nye trucker skal gå i shuttletrafikk mellom denne og de to montasjehallene som i løpet av neste uke er satt i stand til å produsere aggregater videre.

Renoverer bygget

Byggets eier, Galleberg eiendom Flå AS, har gitt beskjed om at bygget allikevel ikke skal rives, men at rapporter fra rådgivende ingeniør viser at det kan renoveres.

– Når forsikringsselskapet og vi er ferdige med å dokumentere alle tapte deler og varer i den utbrente delen, vil arbeidene starte umiddelbart. Dette medfører mest sannsynlig at vi er tilbake i bygningene noe raskere enn først antatt. Fortsatt mener vi det er realistisk å håpe på at vi medio mai kan produsere aggregater på vår fabrikk på Flå, sier Reinemo.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse