loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FULL FART: Caverion vant kontrakten på rør, ventilasjon og elektro for det nye Nasjonalmuseet i Oslo. (Foto: Ken Opprann/Statsbygg)
FULL FART: Caverion vant kontrakten på rør, ventilasjon og elektro for det nye Nasjonalmuseet i Oslo. (Foto: Ken Opprann/Statsbygg)

Storeslem for Caverion

Georg Mathisen / 2017-05-15 08:25:22

Caverion bygger opp en egen avdeling for storprosjekter – og begynner med tre kontrakter på 350 millioner kroner på det nye Nasjonalmuseet.

– Vi ønsker å levere flerfaglig på store prosjekter, konstaterer Roar Andersen.

BILLIGST: Roar Andersen er trygg på kalkylene etter at Caverion var desidert billigst på både el, rør og ventilasjon på det nye Nasjonalmuseet.BILLIGST: Roar Andersen er trygg på kalkylene etter at Caverion var desidert billigst på både el, rør og ventilasjon på det nye Nasjonalmuseet.

Han er direktør for forretningsutvikling i Caverion, og akkurat på det området har han fått en flying start.

Caverion var nemlig klart billigst på både el, rør og ventilasjon på det nye Nasjonalmuseet. På el skilte det 23 millioner kroner til nest billigste; på ventilasjon skilte det 15 prosent.

Spisset penn

Det kan skyldes at mange av konkurrentene er opptatt med andre store prestisjeprosjekter i Oslo, medgir han:

– Når de har fylt opp kurven fra før basert på egne ressurser, og så må se på andre løsninger, så er det klart at det kan være litt prisdrivende. Samtidig har vi absolutt spisset pennen vår, sier Andersen.

Han er likevel trygg på at kalkylene skal holde.

I ettertid er de gått gjennom på nytt.

– Spesielt med utgangspunkt i at vi har alle de tre store fagene på teknisk, har vi god tro på at vi skal kunne levere det som er forespurt og komme ut av det på en fornuftig måte, sier han.

Felles ledelse

Totalt er de tre kontraktene verdt 350 millioner kroner for Caverion.

– Det er tre helt frittstående kontrakter. Samtidig har vi en overordnet prosjekt­ledelse. Det er viktig for både oss og oppdragsgiver å se på de synergiene og gråsonene som ligger mellom kontraktene slik at vi kan fange det opp tidlig og bidra positive til fremdriftsplanen, ifølge Roar Andersen.

Samler storprosjektene

Nå tenker han slik i større målestokk.

– Dette passer jo veldig bra med tanke på hva vi er i ferd med å bygge opp. Vi bygger en større kompetanseenhet i Oslo knyttet til store prosjekter, forteller han.

«Store prosjekter» i Caverions verden, det er prosjekter på over 5 millioner euro – snaue 50 millioner kroner. I øyeblikket er ett slikt prosjekt til i gang i Norge: Jern­banetraseen rundt Larvik og Farriseidet, som også ligger på rundt 350 millioner.

– For tiden har vi rekruttering gående og ønsker å få inn mennesker på prosjektledernivå og mer overordnet prosjektsjefnivå. Så ligger det også der at vi trenger påfyll av mennesker innenfor de spesifikke fagområdene – spesielt hovedfagene elektro, ventilasjon, kjøling og ikke minst rør, forklarer Roar Andersen.

Skjuler installasjonene

Rent faglig er det ikke de mest ekstreme nyvinningene på Nasjonalmuseet. Finish og kvalitet er slik som det skal være i et moderne museum, og mest mulig av tekniske installasjoner skal skjules. Noen nye løsninger er planlagt på lys, men det er en egen entreprise utenfor området som Caverion skal håndtere.

Jobben skal først og fremst løses med egne folk fra Oslo og omegn.

Det skader selvsagt ikke at prosjektet er godt synlig og kommer til å bli mye omskrevet, men Andersen bedyrer at prisen ikke er kuttet for markedsføringens skyld.

– Som alle andre i bransjen er vi avhengige av å ha noen penger igjen når vi gjør opp regnskapet. Det er et tydelig krav i konsernet vårt, sier han.

Kraftig forbedret inneklima: Suksess for Caverion på Trosterud skole

Prosjektene

Her er de største prosjektene til Caverion i Norge akkurat nå:

  • Farriseidet, Vestfold/Telemark: Elektroentreprise, 350 millioner kroner. Oppstart januar 2016, ferdigstillelse juni 2018.
  • Nasjonalmuseet, Oslo. Rør, ventilasjon, elektro, 350 millioner kroner. Oppstart våren 2017, ferdigstillelse 2019.
  • Lagunen kjøpesenter, Bergen. Teknisk totalentreprise, 97 millioner kroner. Oppstart våren 2017, ferdigstillelse våren 2019.
  • Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK), Ålesund. Teknisk totalentreprise, 49 millioner kroner. Oppstart våren 2017, ferdigstillelse vinteren 2018.
  • Bodø rådhus, Bodø. Elektro og IKT, 43,3 millioner kroner. Oppstart våren 2017, ferdigstillelse vinteren 2018.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse