loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
OPPLAND: Trox Auranor Norge as er lokalisert i Gran kommune i Oppland, og er produsent og leverandør av luftfordelingsutstyr, hovedsakelig til det nordiske markedet. Bedriften har i dag 143 ansatte.
OPPLAND: Trox Auranor Norge as er lokalisert i Gran kommune i Oppland, og er produsent og leverandør av luftfordelingsutstyr, hovedsakelig til det nordiske markedet. Bedriften har i dag 143 ansatte.

Sterk vekst for Trox Auranor

/ 2017-05-16 08:30:31

Trox Auranor økte omsetningen med 16 prosent i 2016 og driftsresultatet steg til 22,4 millioner kroner. – Veldig gledelig i et stagnerende marked, sier direktør Peter Sønderskov.

– Stort fokus på produktutvikling og høyt tempo i salg, gir sammen med kontroll på kostnader et solid grunnlag for vekst, sier administrerende direktør Peter Sønderskov.

Han berømmer samtidig produksjonsapparatet i Trox Auranor som klarer å levere økt volum i henhold til avtalte tider.

Omsetningen i 2016 stoppet på 247,8 millioner kroner. Driftsresultatet økte med hele 79 prosent fra 2015 – til 22,4 millioner kroner i 2016. Driftsmarginen ble 9,0 prosent.

Nye markeder og kostnadskontroll

Trox Auranor lanserte en rekke nye produkter i 2016, blant annet boligventilasjon for leilighetsbygg som er et helt nytt marked for bedriften.

– Vi trenger et bredere forretningsgrunnlag så lenge markedet for våre standardprodukter ikke viser stor nok vekst», forteller Sønderskov.

Han forteller videre at Trox Auranor også har økt sin eksportandel i 2016, og vår produktutvikling tar høyde for at produktene skal selges utenfor Norges grenser.

Investerer i ny teknologi

Bedriften har også økt sine investeringer i ny teknologi, blant annet for å for å sikre lønnsomheten i et marked hvor kostnadsoptimering er avgjørende for å lykkes. Markedet har vært preget av hard konkurranse, og fallende andel påbegynte yrkesbygg har økt prispresset på komponentleverandørsiden.

– Vi må derfor øke automasjonsgraden, både for å holde kostnadene nede og for å sikre arbeidsplassene lokalt , sier Sønderskov.

Selskapet investerte 11,9 millioner kroner i 2016, opp fra 5,9 i 2015.

Trox Auranor Norge AS er en del av Trox Group som også hadde et godt år i 2016.

Trox ledende innen utvikling, produksjon og salg av komponenter, utstyr og systemer for innendørs klimaanlegg og ventilasjon. Dedikert forskning har gjort Trox til en ledende innovasjonsaktør på disse feltene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse