loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VIL BLI FLERE: De driver god butikk, men Steinar Pedersen (fra venstre), Kurt Mikalsen og Bente Hansen vil også gjerne ha med seg rørleggere på laget.
VIL BLI FLERE: De driver god butikk, men Steinar Pedersen (fra venstre), Kurt Mikalsen og Bente Hansen vil også gjerne ha med seg rørleggere på laget.

Trenger lokale håndverkere

Georg Mathisen / 2018-01-25 11:11:50

Rørlegger Jonny Valle AS er på plass i nye lokaler i Harstad. Nå er avdelingen også på jakt etter egne håndverkere.

– Vi henter fremdeles folk fra Sortland for å gjøre jobbene her. Målet er å få egne rørleggere stasjonert i Harstad, forteller Steinar Pedersen.

Han er butikksjef i nye lokaler i Harstad. Sortlandsfirmaet Rørlegger Jonny Valle har butikker både der og på Bø i Vesterålen. Men håndverkerne er ikke på plass ennå.

Erfarne og lærlinger

– Det er en utfordring, innrømmer Pedersen.

– Det ene er at vi vil finne folk med de rette kvalifikasjonene. Gjerne litt erfarne rørleggere. Det betyr at vi på sikt kan ta inn lærlinger. Det er noe som firmaet brenner for. På Sortland har vi hatt lærlinger i årevis, og det er blitt gode rørleggere av mange av dem, konstaterer han.

Pedersen pleier å si til interesserte at blir de rørleggere, kan de jobbe så mye de vil og tjene så mye de vil. Samtidig er det teknisk og en god mulighet til å bruke hodet.

– At vi har for lite håndverkere, det er et reelt problem som kommer til å dukke opp. Det er allerede her, og nå må det tas opp på politisk nivå, sier han.

Byggevareområde

Butikken til Rørlegger Jonny Valle flyttet i 2017 inn sammen med Neumann Bygg i Harstad. Byggmakker og Jula ligger like ved.

– Det er veldig smalt bare å drive butikk. En kombinasjon med håndverkere slik at vi kan fullende salget med montering på forskriftsmessig måte – da blir det vinn-vinn, konstaterer butikksjefen.

Han snakker om totalrenovering av bad som firmaets sterke side, men vil gjerne ta prosjekt og ha folk som kan gjøre den jobben.

I butikken tar han gjerne med kundene og viser frem noe av alt det nye som finnes. I tillegg til bad har butikken egne avdelinger både med kjøkken fra Vabene og ovner fra Ildstedet.

BADEKJØLESKAP: Kjøleskap til kosmetikken – et av de nye innslagene som får kundene til å satse litt mer på baderomsinnredningen, viser Steinar Pedersen.BADEKJØLESKAP: Kjøleskap til kosmetikken – et av de nye innslagene som får kundene til å satse litt mer på baderomsinnredningen, viser Steinar Pedersen.

Kvalitet

– Som bransje får vi ofte høre at vi er kostbare. Det ene er rørleggertjenester, og der har det å gjøre med kravene som stilles til utførende arbeid. Det andre er synlig VVS. Årsaken der er at vi satser på kvalitet, sier Pedersen.

Han forklarer gjerne kundene hvordan de kan skjære ut et stykke av en av baderomsmøblene i butikken, legge det i vann og la det ligge i tre måneder uten at det tar skade.

– På det visuelle klarer du ikke å se forskjell mellom dette og kinavarene. Finishen er det enkleste å få til. Men vi kan vise kundene litt. La dem se på hengslesystemet, høre om hvem som er underleverandører, om hvordan det er satt sammen.

Dessuten er kundene klare for å høre om tilvalg av utstyr som kan gjøre badet dyrere og bedre.

– Vi ønsker at kunden skal få en opplevelse. Ikke bare når han bestemmer seg – han skal også leve med det i mange år, sier Steinar Pedersen.

LES MER: Rekord i antall lærekontrakter

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse