loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
- Vi er veldig fornøyd med den hjelpen vi har fått fra Rørentreprenørene Norge, sier Jonny Husebø i Tratec Teknikken AS i Flekkefjord. (Foto: Jørn Wad)

– RørNorge gjør oss trygge i hverdagen

/ 2016-04-27 08:06:54

– Vi har flere ganger hatt behov for bistand fra Rørentreprenørene Norge i saker vi har vært involvert i. Hver gang har de vært raskt på banen og backet oss opp med solid fagkompetanse.

Jonny Husebø er avdelingsleder prosjekt rørleggere i Tratec Teknikken AS i Flekkefjord. Bedriften, som totalt har om lag 100 ansatte, sysselsetter 25 rørleggere i tillegg til å ha betydelig kompetanse innenfor elektro og automasjon. Nylig fikk bedriften hjelp av Rørentreprenørene Norge ved Tor Backe, etter en konflikt rundt et anbud i forbindelse med en Kirke i Vest Agder.

Raskt på banen

– I likhet med forrige gang vi hadde behov for bistand, var de raskt på banen, og gikk inn i saken. Vi var temmelig sikre på at vi hadde retten på vår side, men det er ikke nok. Når man så har en så godt skolert og ikke minst raskt handlende organisasjon på sin side som vi har opplevd å ha ved to forskjellige anledninger, gjør det oss trygge i hverdagen.

– I løpet av relativt kort tid har Rørentreprenørene Norge hjulpet oss i forbindelse med anbudssaker på til sammen 6,5–7 millioner kroner, og begge gangene har vi vunnet fram. Vi har som sagt vært ganske sikre på sakene i utgangspunktet, men det er jo her Rørentreprenørene Norge utgjør den store forskjellen: Fordi man der har kompetanse og oversikt som er helt unik, er det langt lettere å vinne fram med sin sak, slår han fast.

– Da er det også derfor du så sterkt kan anbefale folk å melde seg inn?

– Ja, jeg vet jo at svært mange allerede er medlemmer, og det er bra. Men til dem som enda ikke har meldt seg inn, vil jeg minne om at de vil stå helt alene, om de skulle komme opp i et problem: Da er det opp til dem selv å betale alle kostnader ved en eventuell rettslig tvist, og man har ikke uten videre tilgang på folk med den kompetansen som skal til for å vinne fram. Selv ikke i en tilsynelatende opplagt sak som vi har vært borte i, med en feilsummering hos en konsulent.

Billig

– Du nevnte også innledningsvis at det er rimelig å være medlem i Rørentreprenørene Norge?

– Ja, jeg synes jo det, i alle fall for vårt vedkommende. Gjennom de to sakene vi har hatt behov for hjelp, har vi fått tilbake kontingenten og vel så det. Men i tillegg har vi jo også fått en trygghet i hverdagen som strekker seg langt ut over den konkrete bistanden vi har fått: Vi vet nå at når vi gjør jobben vår skikkelig, kan vi forvente at bransjeorganisasjonen vår stiller opp for oss og bidrar til at vi vinner fram med våre berettigede krav. Dette betyr mye i hverdagen, fordi slike saker kan koste svært mye fokus og innsats fra vår side. Denne energien kan vi nå i stedet bruke på å skaffe oss og gjennomføre andre prosjekter, understreker Husebø.

Hyggelig

– Det var en skikkelig hyggelig tilbakemelding, synes administrerende direktør Tor Backe i Rørentreprenørene Norge. Han sier slike saker dukker opp ganske ofte, og at han opplever at rørbedriftene som kommer i slike situasjoner, ofte har tenkt riktig. Likevel mangler de kanskje premissene for den helt korrekte konklusjonen de har trukket, og jeg er veldig glad for at vi kan bidra med den når det trengs, slår han fast.

– Det er jo alltid hyggelig med positive tilbakemeldinger, og jeg er veldig glad for at bedriftene landet rundt opplever oss som en solid støttespiller. Husebø er jo inne på flere av grunnene til at det er viktig at rørbedriftene organiserer seg, og som sagt opplever jeg ofte at man i den enkelte saken har klart for seg hva som er riktig. Når vi da får anledning til å støtte opp om medlemsbedriftene på denne måten, gjør vi det mer enn gjerne, sier Backe i en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse