loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
EFFEKTIV ARBEIDSSTOKK: RørNorges små medlemsbedrifter i Nord-Norge opplevde størst vekst i 2015. - Vi har en effektiv arbeidsstokk som alle er oppsatt på å gjøre en best mulig jobb, sier daglig leder i Rørleggern Fauske, Ketil Skår. (Foto: Arild Bjørnbakk, Saltenposten)

- Bruker lite tid på administrasjon

Synnøve Prytz Berset / 2016-12-14 08:55:45

Den nordnorske bedriften Rørleggern Fauske var en av lønnsomhetsvinnerne blant RørNorges medlemsbedrifter i 2015.

Det viser bransjeanalysen Varde Hartmark har utført for Rørentreprenørene Norge. Ifølge analysen opplevde de små og middels store medlemsbedrifter i RørNorge størst vekst i 2015.

I tillegg kom det frem av analysen at Rørentreprenørene i Nord-Norge hadde best relativ forbedring i lønnsomheten fra 2014, og bedriftene der oppnådde også best samlet lønnsomhet i 2015 etter mange år hvor medlemsbedriftene i Midt-Norge har vært best.

Lokal rørleggerbedrift

En av disse bedriftene er Rørleggern Fauske, en lokal aktør på Fauske. Daglig leder i Rørleggern Fauske, Ketil Skår, kan ikke forklare hva som er hovedårsaken til at mindre nordnorske bedrifter ifølge analysen opplever spesiell framgang, men han har sine tanker om fordelene ved å være en liten rørleggerbedrift.

– For vår del har vi vært med i en del store prosjekter i forhold til størrelsen på bedriften vår. Og det at vi bruker liten tid på administrasjon gjør at prosjektene gjennomføres mer effektivt, sier han.

I tillegg fremhever han de ansatte som en viktig suksessfaktor.

– Jeg tror det dreier seg om at vi har dyktige folk som ser hensikten med å gjøre en innsats, sier Skår og legger til at det trolig også er en fordel at de som liten bedrift har kort vei mellom leder og utførende.

Gradvis opptrapping

Bedriften befinner seg i et nærområde med 16 000 innbyggere og 38 rørleggere på Fauske hvor de har hatt en gradvis opptrapping fra starten i 2001. Da hadde de 7 ansatte og i dag har arbeidsstokken vokst til 24.

Fra å være en lokal aktør på rørleggertjenester på Fauske, har de nå både store og små oppdrag i hele Saltenregionen. Dermed blir det viktig med ansatte som er villig til å flytte på seg.

– Vi drar ut til steder hvor det er behov for det, ofte må vi dra langt av gårde, sier Skår, og legger til:

– Fordelen med å jobbe utenfor de største byene er at man unngår å konkurrere med de største bedriftene som ofte i større grad jobber strategisk. Vårt fokus er høy kvalitet og godt arbeidsmiljø. Det er de to viktigste suksessfaktorene, tror jeg. Jobben skal gjøres rett første gangen, understreker Skår.

Allsidige

Rørleggerne hos Rørleggern Fauske utfører alle slags rørleggertjenester, fra store prosjekter til eneboliger, serviceavdelinger og renovering. I tillegg leverer de også de fleste løsninger til hytte og fritidsboliger.

– Vi er nødt til det. På små plasser må man være allsidig, det nytter ikke å spesialisere seg. Man må ha den jamne flyten for å produsere bra hele tiden.

Ett svar til “– Bruker lite tid på administrasjon”

  1. Jan Terje Kristiansen sier:

    Veldig bra av vår VB kollega i nord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse