loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NYSKAPENDE: Magne Stunner fra Allier Gruppen omtales som nytenkende, nyskapende og kreativ. : «Entrepreneur Of The Year»-prisen deles ut både globalt og i Norge. (Foto: EY og bad.no)
NYSKAPENDE: Magne Stunner fra Allier Gruppen omtales som nytenkende, nyskapende og kreativ. : «Entrepreneur Of The Year»-prisen deles ut både globalt og i Norge. (Foto: EY og bad.no)

Rørleggermester kan bli årets vekstskaper

Georg Mathisen / 2017-10-24 08:06:28

Det begynte med Rørleggeriet i 1980. Nå er Allier-sjef Magne Stunner nominert til prisen som årets vekstskaper.

Det var vanskeligere å få konsernlederen til å godta all oppmerksomheten enn det var for Allier Gruppen å bli nominert. Magne Stunner og Allier har vært på listen over kandidater flere ganger, men har ikke hatt anledning til å bli med. Nå takket han ja, og dermed er han en av de åtte nominerte fra region Vest som kan bli kåret til årets vekstskaper i Norge.

Eierledere

EY, tidligere Ernst & Young, står bak kåringen.

– Formålet er å identifisere, hylle og inspirere verdens mest vellykkede vekstskapere og entreprenører. Slike mennesker er fundamentalt viktige for økonomien, og gir jobb og innovative og konkurransedyktige produkter og tjenester, sier Terje Andersen, som leder EYs rådgivningsvirksomhet i Norden og er ansvarlig for den norske kåringen.

Det er ledere som også har en vesentlig eierinteresse i bedriften sin, som kan bli hedret med den høythengende tittelen.

600 millioner

Magne Stunner startet Rørleggeriet som 24-årig rørleggermester i 1980. I 1996 startet han Unik VVS, og året etter overtok han det tradisjonsrike familieselskapet Anders O. Grevstad.
Nå er konsernet blitt til Allier Gruppen, med ti selskaper. Fem heleide, fire deleide og ett som ikke er skilt ut som eget juridisk selskap ennå. Totalomsetningen ligger rundt 600 millioner kroner, og de ti selskapene har til sammen 300 ansatte.

– Nytenkende

Magne Stunner selv er ikke særlig glad i oppmerksomhet. Men kolleger og partnere omtaler ham som raus, kreativ, langsiktig og tydelig. Dessuten er han alltid tidlig ute med ny teknologi.

EY mener at han kjennetegnes av å være nytenkende og nyskapende, og kreativ med klare vekstambisjoner. I en moden bransje der resultatene varierer fra år til år, får han til god lønnsomhet og omsetningsvekst i de fleste selskapene i konsernet. Veksten har Stunner og Allier Gruppen fått til uten å måtte ta opp lån for å finansiere den.

Kåres 26. oktober

26. oktober skal det kåres en regionvinner på Vestlandet, som i sin tur går videre til den nasjonale kåringen i november. Vinneren der skal representere Norge i den globale finalen.
I fjor var det byggenæring på norgestoppen. Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmasthæhre startet Betonmast i 2006 og har vokst og tjent penger hele tiden siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse