loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BEKYMRET FOR RØRFAGET: Administrerende direktør Frank Olsen i Rørkjøp er redd rørleggerne blir rene montører.
BEKYMRET FOR RØRFAGET: Administrerende direktør Frank Olsen i Rørkjøp er redd rørleggerne blir rene montører.

Redd rørleggerne blir rene montører

Arne Kongsnes / 2017-08-16 13:37:19

Rørkjøp-sjef Frank Olsen frykter at avtalen mellom Varme & Bad (VB) og Byggmakker vil utvanne kvaliteten på VVS-produktene og gjøre rørleggerne til rene montører.

I juni i år ble det kjent at VB og Byggmakker hadde undertegnet en samarbeidsavtale med en anslått verdi på rundt 160 millioner kroner. VB er landsdekkende med over 200 lokale bedrifter og 1.650 fagfolk. Byggmakker bidrar med sine 81 butikker Norge rundt.

Utvanner kvaliteten

– Jeg synes ikke det er en god ide å tilgjengeliggjøre VVS-produktene på alle flater og i alle kanaler. Jeg er redd dette – på grunn av priskonkurransen – vil utvanne kvaliteten på produktene og endre måten rørleggerne jobber på. Jeg er redd rørleggerne vil bli rene montører og dermed miste rollen som rådgivere, sier Frank Olsen i Rørkjøp.

Han er heller ikke enig med RørNorge-sjef Tor Backe som denne uka uttalte til VVS Forum at «vi må imidlertid være innovative, finne nye markedsmuligheter og se nærmere på våre kalkulasjonsrutiner – kanskje bør vi ta oss bedre betalt for tjenesteytelsen – vår høye fagkompetanse – og i mindre grad basere oss på dekningsbidrag fra den synlige del av vareomsetningen».

Begrenset betalingsvilje

Frank Olsen mener det er for enkelt å si at å ta seg bedre betalt er løsningen:

– Spør deg selv hvor mye du er villig til å betale for å få en rørlegger hjem til deg. Jeg har spurt mange hva de er villig til å betale, og vi kommer aldri til å få timesatser på linje med for eksempel advokatstanden. Det er synd, men sant.

Faget er for viktig

På den annen side har ikke Olsen problemer med å skjønne at VB inngikk avtalen med Byggmakker.

– Tverrfaglig samarbeid er bra når det har fokus på kvalitet og godt fagarbeid. Utfordringen er at jeg er redd dette vil bidra til en ensidig priskonkurranse som forringer kvaliteten på produktene. Vi snakker tross alt om vanntransport, det er ingen spøk. Faget er for viktig til at rørleggerne skal bli rene montører, sier Olsen.

2016: – Meget godt år for Rørkjøp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse